Abielu viimastel aastatel hakkas mees kasutama prostituutide teenuseid, millest ta naine ei teadnud. Et neid vestluseid saladusena hoida, kasutas ta iMessages rakendust oma iPhone’il, kustutades hiljem sõnumeid.

Kuigi ta oli ettevaatlik oma jälgede varjamisel, ei arvestanud ta Apple’i süsteemiga, kus sõnumite ajalugu sünkroonitakse automaatselt pere iMaciga.

The Timesi andmetel avastas naine iMacist aastatepikkused vestlused prostituutidega. Selle tulemusena esitas ta lahutusavalduse samal kuul. Mees kaotas lahutuse käigus ligi kuus miljonit eurot, arvatavasti just petmise pärast.

Nüüd tahab ta oma raha tagasi saada Apple’ilt. Lisaks otsib ta teisi mehi, kes tema kaasusega ühineks.

Mees usub, et Apple ei ole klientidele piisavalt selgeks teinud, et sõnumeid sünkroonitakse sama konto teiste seadmete vahel, isegi kui need on iPhone’ilt kustutatud.

See on siiski ilmselgelt kliendi viga, mitte Apple’i probleem.

Apple’i tugilehtede kohaselt kustutatakse sõnumi või vestluse kustutamisel iPhone’ist see kõikidest seadmetest, kus Messages on iCloudis sees. Samuti on võimalik kustutada iCloudis salvestatud sõnumeid.

Võimalik on ka sõnumite saatmise tühistamine, mis eemaldab need vastuvõtja telefonist. Selle tegemise aeg on aga äärmiselt lühike ja seega mõeldud vigade parandamiseks.

„Kui teile öeldakse, et sõnum on kustutatud, on teil õigus uskuda, et see on kustutatud,“ ütles mees aruandes. Deklareerides, et see oli tema naise jaoks väga jõhker viis teada saada, usub ta, et abielu oleks võinud jätkuda, kui ta oleks saanud temaga ratsionaalselt rääkida.

Lisaks lahutuse rahalistele tagajärgedele ütleb Richard, et see on mõjutanud tema tervist. Paanikahoogude vähendamiseks on ta võtnud väga tugevaid rahusteid ja kartis, et saab südameinfarkti.

„Kui sõnum oleks öelnud, et „Need sõnumid on selles seadmes kustutatud“, oleks see olnud palju selgem,“ lisas Richard.

Ärimees on kutsunud Londoni advokaadibüroo Rosenblatti üles korraldama kohtumenetlust Apple’i vastu. Millegipärast usub firma, et saab sellest teha Apple’i vastu kollektiivse hagi.

Selleks, et Apple’it saaks selle intsidendi eest süüdistada või vastutusele võtta, peaksid Ühendkuningriigi seadustes toimuma massiivsed muudatused.

Ta väidab ka, et on kuulnud, et teistelgi on olnud probleeme, mis on tingitud sõnumite sünkroonimisest. Ühe loo kohaselt ilmusid mehe iPhone’i sõnumid Apple TV-sse, mida vaatas tema naine.

Ka see ei ole üllatav, arvestades, kuidas iCloudi sõnumite sünkroonimine toimib.

„Richard rääkis meile, mis oli juhtunud, ja kui me seda uurisime, nägime, et Apple ei olnud kasutajatele selgeks teinud, mis juhtub sõnumitega, mida nad saadavad ja saavad ning, mis oluline, kustutavad,“ ütles Simon Walton Rosenblattist.

„Paljudel juhtudel teatab iPhone kasutajale, et sõnumid on kustutatud, kuid nagu me oleme näinud, ei vasta see tõele ja on eksitav, sest neid võib endiselt leida teistest seotud seadmetest - see on midagi, mida Apple ei ütle oma kasutajatele,“ lisas Walton.

Siiamaani väidavad paljud teemast kirjutanud meediakanalid vastupidist, arvates ekspertidega rääkimise järel, et mehel ei ole mingit reaalset alust hagiks.