Süsteem (või funktsioonide komplekt) nimega Apple Intelligence (AI) on loodud selleks, et lihtsustada kasutajate suhtlemist vidinatega ja see on saadaval sügisel ilmuvates operatsioonisüsteemide uutes versioonides. Ettevõte uuendab ka Siri abilist – aasta lõpuks integreeritakse see OpenAI ChatGPT juturobotiga. Siri saab uue liidese ja mõistab kasutajaga suheldes konteksti paremini.

Apple rõhutab, et Apple Intelligence’il on privaatsuskaitsed sisse ehitatud ja andmeid töödeldakse seadmes endas. Keerulisemad, suuremat arvutusvõimsust nõudvad ülesanded saadetakse pilve, kuid sinna andmeid ei salvestata, lubab Apple.

Eelkõige võimaldab Apple Intelligence kasutajatel luua meilirakenduses pilte, videoid ja kirjade kokkuvõtteid.

Tesla, SpaceX-i ja xAI (OpenAI konkurent) asutaja Elon Musk kritiseeris otsust integreerida tehisintellekt operatsioonisüsteemi tasemel ja ähvardas Apple’i seadmed oma ettevõtetes keelata.

„Apple’il pole aimugi, mis tegelikult juhtub, kui nad teie andmeid OpenAI-le edastavad,“ kirjutas ta sotsiaalvõrgustikus X.

Apple seisab silmitsi vajadusega rakendada tehisintellekti konkurentide edu tõttu, kes seds aktiivselt kasutavad.

Ettevõte teatas, et kavatseb tulevikus toetada ka teisi generatiivseid AI mudeleid.

Jaanuaris edestas Microsoft Apple’it maailma kõige väärtuslikuma ettevõttena ning eelmisel nädalal langes see kolmandale kohale pärast seda, kui Nvidia ületas 3 triljoni dollari piiri.