Esmamulje märksõnad: väga praktiliste näitajatega, suure mahutavusega, üllatavalt hea heliisolatsiooniga, tublisti disaini kaasajastamist saanud ning nüüd ka hübriidmootori ehk kütusesäästliku versiooniga auto, mille hind on jätkuvalt odav mis odav. Ainus, millest tõeliselt puudust tundsin, oli adaptiivne püsikiirusehoidja. Väline muutus võrreldes eelmiste seeriatega on muidugi üüratu:

Uus Dacia Duster

Versioonid

Alustuseks eri versioonidest. Ehitatud on nad kõik CMF-B platvormile ja kõigi nende põhimootorit toidab nüüd bensiin või LPG gaas – ei mingit diislit enam.

On muidugi 130 hj 4x4 mudel, millel kliirens lausa 21,7 cm ja käigukast manuaalne. Proovime küll hea ametivennaga leida Oszini metsade ja järvede vahel nii mudaseid ja läbimatuid metsateid kui vähegi võimalik, ent autot kuidagi põhja peale kinni ega mudasse uputada ei õnnestunud. Tegelikult oli puhas lust pea 20-kraadiseid kaldeid võtta ja mida kilomeeter edasi, seda rohkem harjumust ja kindlust juurde tuli.

Uus Dacia Duster

Sellel versioonil on ainsana ka spetsiaalne pöördnupp eri sõiduoludele sobiva režiimi valimiseks ning ka laskumisabi aktiveerimiseks.

Uus Dacia Duster

Üks neist valikuist on „auto“, mis juhi eest otsustustöö ära teeb ja masina meelest...

Jaga
Kommentaarid