Praktiliselt kõigi tehisintellekti rakenduste, nagu OpenAI ChatGPT, tuginemine Nvidia tipptasemel kiipidele on aidanud aktsia väärtust viimase aasta jooksul peaaegu kolmekordistada 2,68 triljoni dollarini.

Seevastu Apple loovutas selle aasta alguses oma esikoha Microsoftile, kuna kunagi kõrgelt lennanud ettevõte võitleb oma iPhone’ide nõrga nõudluse ja karmi konkurentsiga Hiinas. Viimati hinnati ettevõtet 2,92 triljoni dollarini.

„See on kindlasti tähelepanuväärne, sest Apple on nii kaua domineerinud, eriti kasvu ja innovatsiooni osas. Viimasel ajal näib aga Apple’i innovatsioonikõver olevat lamedamaks muutunud, mis näitab aeglasemat kasvu tulevikus,“ ütles Brian Mulberry, Zacks Investment Managementi kliendiportfellihaldur.

„Seevastu on Nvidia suutnud kasvulaine kinni püüda. Alustades mängunõudlusest, siis krüpto ja nüüd AI, on nad suutnud innovatsiooni ja nõudluse ideaalselt kokku viia ja see tähendab plahvatuslikku kasvu.“

Nvidia aktsia väärtus jõudis ühtlasi sel aastal kõige kiiremini 1 triljonilt dollarilt 2 triljonile, möödudes Amazon.comist, Google’i emaettevõttest Alphabet ja Saudi Aramco’st.

Alates umbes aasta tagasi tehtud suurest prognoosist on ettevõte pidevalt ületanud Wall Streeti kõrged tulu- ja kasumiootused, kuna nõudlus graafikaprotsessorite järele ületab kaugelt pakkumise, kuna Big Tech kiirustab tehisintellekti rakenduste juurutamist.

Analüütikute kasumihinnangute järsk tõus on toonud kaasa aktsia tulevase kasumihinnangu languse, isegi kui aktsia hind on tõusnud.

LSEG andmed näitasid, et aktsia kauples 37-kordse tulevikutulu juures, võrreldes 48-kordse kasumiga aasta tagasi.

Nvidia on populaarne ka tuletisinstrumentide turul. GraniteShares 2x Long NVDA Daily ETF, mis jälgib Nvidia igapäevast protsentuaalset muutust kaks korda, on suurim ühe aktsia börsil kaubeldav fond.

Lipperi andmetel saavutas fond eelmisel nädalal Nvidia tulemuste eel esimest korda 1 miljardi dollari suuruse päevakäibe ning selle netovara kogusumma on sel nädalal jõudnud rekordilise 2,82 miljardi dollarini.

Optsioonidega kauplejad on optimistlikud, sest Nvidia aktsiakurssi tõusu järel on Nvidia mahud, eriti ostutehingute puhul, viimastel istungitel suurenenud.

Neljapäeval oli viies järjestikune sessioon, kus üle miljoni Nvidia ostuoptsiooni vahetas omanikku, mis on pikim selline seeria aktsia ajaloos, selgub Reutersi Trade Alert’i andmete analüüsist.