Sellest vägagi mitmenäolisest masinast on valminud oluliselt uuendatud järjekorras juba neljas põlvkond ning Fortel oli sel nädalal võimalus neile Prantsusmaal Bordeaux’s pilk peale visata.

VÄLIMUS

Kõige silmatorkavamad uuendused puudutavad kindlasti masina välimust ja sellega otseselt seotud voolujoonelisust. Masina õhutakistusteguri optimeerimiseks käidi õhutunneliteenust saamas lausa Hollandis, kuna Renault’l endal nii suuri tunneleid lihtsalt võtta polnud. Esmalt tehti Saint-Cyris autost 83% mõõtmetega variant, seejärel testiti täissuuruses kaubikuid tunnelis, mis ehitati lennuki aerodünaamika hindamiseks.

Uus Renault Master

Auto kapott on nüüd lühem, tuuleklaas on rohkem ettepoole ja kallutatud, küljepeeglid, õhuvõtukanalid kaitserauas ja katusejoone kaldes on voolujoonelised ning tagaosa kitsam.

Tulemus: Renault Masteri CO2 heitkogused on 39 g/km madalamad ja jäävad nüüd alla 200 g/km piiri. Loomulikult väheneb selle tulemusel ka elektriliste versioonide elektritarbimine. Parem aerodünaamika on parandanud müra hulka kabiinis, elektriversiooni puhul seda õieti polnudki. Nagu ei ole eriti kuulda autot ka väljaspoolt:

Jaga
Kommentaarid