„Me jõime viina saime kõik teada, palju seal on, mis relvastus neil on, ja andsime tagasisidet oma S2-le,“ jutustas Ambros Klooga seigast „Eriväelase juttude“ teise hooaja seitsmendas osas.

Ambros on omal ajal Eestisse toonud nt jiu-jitsu, tegelenud isiku- ja ihukaitsega, endine kaitseväe ohvitser, instruktor ja muuhulgas pannud aluse esimesele eriüksusele SOG. Täna panustab ta ühiskonda läbi õpetajatöö. Lisaks on tema memuaaride põhjal kirjutatud raamat „Sog. Eesti eriüksuse lugu“.

Spetsiaalsete Operatsioonide Grupp (SOG) oli algselt Kaitseliidu peastaabi luureosakonnas, hiljem Kaitseväe Vahipataljoni koosseisus ja kaitseväe juhataja Johannes Kerdi otsealluvuses tegutsenud Eesti kaitsejõudude eriüksus aastatel 1994–1999. See pani aluse praegustele eriüksustele.

Delfi saates „Eriväelase jutud“ räägitakse Eesti vabaduse eest vajaduse korral elu hinnaga seisjatest teisiti, kui oleme meedias tavaliselt harjunud. Endine erioperatsioonide väejuhatuse sõdur ja praegune Combat Ready koolitaja Robert Käsper keskendub „Eriväelase juttudes“ kaitseväele, kaitseväelastele ja nendele, kes tegelevad või tegelesid riigi julgeoleku tagamisega. Külalistega sukeldutakse nende teekonda ja mõttemaailma, milleläbi saab avardada enda maailmapilti.

Logi sisse ja/või hakka Delfi Kogupaketi tellijaks, et vaadata täispikka saadet või kuulata seda podcast’ina!