Funktsioon, mida esimesena jagas avalikult Ühendkuningriigi sotsiaalmeedia konsultant Matt Navarra, võimaldab kasutajatel üles laadida nii mobiilirakendusest kui ka arvutist, nagu selgub tema neljapäeval Meta platvormil Threads avaldatud kuvatõmmisest.

TikToki Hiina omanik ByteDance ütles, et funktsioon on kättesaadav vaid valitud turgudel piiratud kasutajaskonnale, kuid neil ei ole seda kohe plaanis ametlikult käivitada.

Suurendatud ajapiirang annab sisuloojatele paindlikkuse katsetada uute või laiendatud sisutüüpidega, teatas TechCrunch.

Lühivideorakendus, millel on üle 1 miljardi kasutaja kogu maailmas, seisab silmitsi nii poliitilise vastutuule kui ka konkurentsisurvega USAs, mis on üks selle peamisi turge.

Eelmisel kuul allkirjastas USA president Joe Biden seaduseelnõu, mis andis ByteDance’ile 270 päeva aega, et loovutada TikToki USA operatsioonid või keelatakse see rakenduste poodidest. Ettevõte ja mõned kasutajad on otsuse tühistamiseks pöördunud kohtusse.

Väljakujunenud video- ja sotsiaalmeediaplatvormid, nagu YouTube ja Instagram, on käivitanud oma tooted, et TikTokiga konkureerida. Andmefirma Sensor Toweri märtsis avaldatud aruande kohaselt sirvis ligi 94 protsenti TikToki kasutajatest USAs eelneva 90 päeva jooksul ka YouTube’i, samas kui 80 protsenti kasutas Instagrami ja 68 protsenti vaatas Facebooki, mis mõlemad kuuluvad Meta Platformsile.

„Google ja Meta oleksid valmis haarama reklaamijate nõudlust lühivideote järele, kuna mõlemal on vastavalt Shorts ja Reels elujõuline lühivormiliste videote alternatiiv,“ ütles Sensor Toweri vanemanalüütik Abraham Yousef.

TikTok on järk-järgult suurendanud oma videote maksimaalset pikkust. Kui ByteDance omandas Musical.ly ja ühendas selle 2018. aastal loodavasse TikToki rakendusse, oli videote salvestamiseks 15-sekundiline ajaline piirang ja üleslaadimiseks üks minut. 2021. aastal pikendati üleslaadimislimiiti kolmele minutile ja vähem kui aasta hiljem 10 minutile.

Selle aasta jaanuaris hakkas platvorm testima 30-minutiliste videote üleslaadimise võimalust, teatas TechCrunch toona.