Hubble’i kosmoseteleskoop saatis Maale uue pildi, millel on näha meie Päikesega sarnase tähe algust. See avaldati NASA Instagrami lehel. Sellel on näha kolmest tähesüsteemi, mis asub meist umbes 550 valgusaasta kaugusel. Kolm tähte -HP Tau, HP Tau G2 ja HP ​​Tau G3- säravad udukogu sees, valgustades ümbritsevaid pilvi. HP Tau (pildil kolmiku tipus-toim.) on klassifitseeritud T Tauri täheks. See on noor kasvav täht, mis ei ole veel alustanud tuumasünteesi, kuid hakkab juba arenema meie Päikese-sarnaseks vesiniktäheks.

Ülemine kolmest tähest meenutab meie Päikest.

T Tauri tähed on tavaliselt nooremad kui 10 miljonit aastat vanad ja neid võib sageli leida gaasi- ja tolmupilvedest, millest nad tekkisid. Võrdluseks – meie Päike on 4,6 miljardit aastat vana.

Teadlaste sõnul muutub noore tähe heledus ajas. Neil on nii perioodilised kui ka juhuslikud heleduse kõikumised. Juhuslikke muutusi võivad põhjustada pinnal esinevad sähvatused ning perioodilisi muutusi võib seostada hiiglaslike päikeselaikude pöörlemisega, mis perioodiliselt ilmuvad ja kaovad uuesti vaateväljast.