AI-võimalused on seadmes endas

Paljud tehnikahuvilised teavad, et Apple seab alati esikohale parima kasutajakogemuse.  Uusimas arvutis MacBook Air M3 on suurimat tähelepanu pööratud AI-tehnoloogiatele, mida kasutab iga päev üha rohkem inimesi.

„On ilmselge, et elame tehisintellekti ajastul. Selles on Apple juba mitme sammu võrra ees ja pakub kasutamiseks erinevaid tehisintellekti funktsioone ühes seadmes. Tänu Apple Siliconi kiibisüsteemile üleminekule saab nüüd tehisintellekti võimalusi sujuvalt kasutada igas Maci arvutis. Uus sülearvuti MacBook Air M3 võimaldab säästa aega tehisintellekti erinevate tööriistade otsimiselt, sest kõige vajalikumad funktsioonid on lausa käeulatuses. Nende hulgas on selliseid tööriistu, mis aitavad teil kontrollida matemaatikaülesannete lahendusi, aga ka selliseid, mis eemaldavad fotode taustal olevad mittevajalikud objektid,“ ütleb Apple'i seadmesüsteemide sertifitseeritud insener Andrei Mihhailov.

Eksperdi sõnul tuleb see, et tehisintellekti funktsioonid on juba seadmesse integreeritud, kasuks mitmel põhjusel. Tänu sellele on parem nii andmete turvalisus kui ka privaatsus ning hilinemised ja kulud on väiksemad.

Pakub igapäevaeluks vajalikke funktsioone

Uus MacBook Air M3 sobib kõigile – nii igapäevaseks tööks tavakasutajale kui ka professionaalidele. Eelkõige pakub seade paljudele kasutajatele mitmeid igapäevaeluks vajalikke AI-funktsioone. 

„Kuigi tehisintellekt võib mõnele inimesele ikka veel kõlada vähe rakendatava tehnoloogiana, saab seda tegelikult kasutada ka kõige tavalisemates olukordades. Näiteks kui soovitakse videokõnede ajal hägustada foto tausta või ümbrust. Tehisintellekt võib ka teie aega säästa – suuliselt dikteeritud teksti üles kirjutada või kopeerida teksti fotolt,“ kinnitab Mihhailov.

Selliste programmide hulka kuuluvad fotode ja videote töötlemise tööriistad Pixelmator Pro ja CapCut. Need võimaldavad fotosid automaatselt täiustada või eemaldada videotest mittevajaliku tausta.

Samal ajal kergendavad professionaalide igapäevaelu muud tööriistad. Näiteks programm Vision tunneb ära pildid ja nimetab neis olevaid objekte, Speech muudab kõneldud heli tekstiks, Natural Language analüüsib tekstilist teavet ja töötleb seda vastavalt vajadusele ning Sound Analysis liigitab ja tunneb ära konkreetsed helid ning kirjeldab neid.

Igale kasutajale pakub palju mugavust asjaolu, et seadet ei ole vaja sageli laadida. Tänu tõhusale M3-kiibitehnoloogiale on Maci sülearvutite akudel erakordselt pikk tööiga – täis laaditud arvuti võib töötada kuni 18 tundi.

Kergendab töö tegemist

Palju kasu toovad MacBook Air M3 tehisintellekti funktsioonid ka töö tegemisel. Neile, kes töötavad hübriidvormis või peavad palju kaugkoosolekuid, annab arvuti võimaluse kasutada Presenter Overlay funktsiooni, mis isoleerib taustamüra ja hägustab kujutise portreerežiimis. 

Tänu Maci operatsioonisüsteemi uusimale versioonile saab arvutis ka ilma internetiühenduseta kasutada suulist dikteerimist kuni 60 keeles, aga ka tõlkimist, tekstiennustust ja PDF-vormide automaatset täitmist. Töötamisel tuleb kasuks ka mugav teksti fotodelt kopeerimise funktsioon ja internetiotsingud visuaalse sisu järgi.

MacBook Air M3 pakub erakordseid võimalusi ka programmeerijatele. Näiteks saab teatud mudeleid luua ilma koodi kirjutamata ja kasutades rakendust Create ML, mis suudab kiiresti ja lihtsasti luua, kooskõlastada, koolitada ning optimeerida masinõppemudeleid.

Samuti on oluline mainida, et arvuti on äärmiselt võimas, seega toetab see ka väliseid AI-programme, võimaldades neil tõhusalt ja tulemuslikult töötada. MacBook Air M3 toetab ka selliseid rakendusi nagu Microsoft Copilot, Canva ja Adobe Firefly.

Võib osta odavamalt

Uue MacBook Air M3 sülearvuti saad osta iDeali esindussalongidest ja e-poest. iDeal pakub klientidele lisaks kohesele väljaostmisele ka muid võimalusi uute Apple’i seadmete soetamiseks. Tuues iDeali salongi oma kasutatud arvuti, saad uue M3-kiibiga Maci enam kui 500 eurot soodsamalt, sest kampaania raames lisab iDeal lisaks kasutatud seadme väärtusele veel 200 eurot lisaallahindlust. Täpsemalt saab kampaaniatingimustega tutvuda siin.


iDeal pakub ainsana turul Apple’i seadmete täisteenusrenti – Smart Deali, mille abil saad rentida endale sobivad seadmed ja aksessuaarid ühe kuutasu eest fikseeritud ajaks ning vahetada seadmed rendiperioodi lõpus uute vastu. Smart Deali abil on kliendil võimalik kasutada kogu aeg Apple’i uusimat tehnoloogiat, tasudes kuutasu kuni 30% vähem võrreldes klassikalise järelmaksuga. Smart Deali kohta saab lugeda täpsemalt siin.

 

 

Jaga
Kommentaarid