„Puuduolev vähemalt 1,6 miljardit, mida meil oleks vaja selleks, et oma laskemoonatase viia selleni et meil oleks voimalik sõdida, mida on kindral Herem nüüd juba korduvalt avalikult öelnud, see ei liiguta kellegi kõrvu praegu,“ rääkis Riho Terras seoses praegu arutlusel olevate maksutõusudega Delfi videopodcasti teise hooaja kolmandas osas.

Kindral Riho Terrasega räägiti kogemusest kaitseväe juhatajana tegemistest euroopast julgeolekukeskkonnast ja natuke ka tehnoloogiast.

Terras on töötanud erinevatel kõrgetel riigikaitselistel ametikohtadel ning ta on juhtinud kaitseväge ajal, mil julgeolekukekskond oli pidevas muutumises. Ka hetkel seisab ta selle eest et eesti hääl ei jääks hüüdjaks kõrbes ning vormib poliitikat Euroopa Parlamendi tasemel.

Kaitseliiduga ühines ta 1990. aastal ning augustiputši ajal seisis koos kaasvõitlejatega telemaja kaitsel barrikaadidel. Kaitseatašeena on ta Eestit esindanud Saksamaal ja Poolas.

Delfi videopodcast „Eriväelase jutud“ avab Eesti vabaduse eest vajadusel elu hinnaga seisjaid teisiti, kui oleme meedias tavaliselt harjunud. Endine erioperatsioonide väejuhatuse sõdur ja praegune Combat Ready koolitaja Robert Käsper keskendub „Eriväelase juttudes“ kaitseväele, kaitseväelastele ja nendele, kes tegelevad või tegelesid riigi julgeoleku taagmisega. Külalistega sukeldutakse nende teekonda ja mõttemaailma, milleläbi saab avardada enda maailmapilti.

Logi sisse ja/või hakka Delfi Kogupaketi tellijaks, et vaadata täispikka saadet või kuulata seda podcast’ina!