Rolling Uniti unikaalsed kolm-ühes-stiilis haagised võimaldavad tööpinda statsionaarses olekus kolmekordistada, kuid samas säilitada ka transpordi ajal märkimisväärne siseruum. Seetõttu sobib lahendus ka ruuminõudlikumate klientide vajadustele.

Ettevõtte müügijuht Holger Annus ütleb, et nii filmitööstuses kui ka ürituskorralduses kasutatakse maailmas sarnaseid lahendusi väga palju ning nõudlus selliste sõidukite järele on suur. „Nii Euroopa suurriikides kui ka USA-s on tegu juba mitmemiljardilise turuga ja hea meel on tõdeda, et ka meie oleme üha tugevamalt selles sektoris oma kanda kinnitamas,“ ütleb Annus.

Sidusettevõtte MSDC Systems kaudu on Rolling Unitil varasemalt kogemus nii militaar-, pääste- kui ka meditsiinivaldkonnas kasutatavate mobiilsete lahenduste pakkumisega. „2020. aastal alanud koroonapandeemia tõttu keskendusime mõnda aega tervishoiusektorile ja mobiilsete tervisekliinikute ning diagnoosikabinettide loomisele. Suutsime kriisiga kohaneda ja nüüd oleme juba jõudsalt liikunud oma tootega üle meelelahutusvaldkonda,“ toob Annus välja ettevõtte viimaste aastate arengud.

Ainulaadsed võimalused filmitööstuses

Kui spetsiaalseid väljalibisevaid tööruume (slide-out-lahendusi) rakendatakse Euroopa filmitööstuses laialdaselt, siis Rolling Uniti väljavolditava tööpinna võimalus eristub oma ainulaadsuse poolest. „Slide-out-tööruumide puudus on see, et need võtavad ise transpordi ajal siseruumi ära. Meie väljavolditava lahenduse puhul säilib suur osa siseruumist ka liikumise ajal, mis võimaldab seal hoida erinevaid kostüüme, rippriidepuid, laudu ja muid rekvisiite,“ kirjeldab Annus. Samuti on võimalik eraldi ruumide moodustamiseks lisada haagisesse täiendavaid vaheseinu.

Olulisteks eelisteks on Rolling Uniti puhul ka mugav paigaldus, väiksem tööjõuvajadus ja aja kokkuhoid. „Võimalus ühel inimesel viie minutiga kogu tööpind lahti teha ja kinni panna teeb kogu lahenduse väga mugavaks,“ selgitab Annus. Samuti toob ta näite, kus Inglismaal nende haagist inimese täiskeha 3D-skannimiseks kasutanud filmimeeskond suutis Rolling Uniti abil kõvasti aega kokku hoida. „Seal oleks muidu pidanud võttemeeskond kulutama pool päeva selleks, et luua pimendavate kardinate abil hämarat ruumi ja tassida sinna seejärel tehnika. Sisuliseks tööks oleks lõpuks aega jäänud ehk vaid paar tundi, kuid nüüd tekkis neil kõige selle arvelt päris filmitööks aega juurde,“ räägib ta.

Tavaliselt sisustavad kliendid Rolling Uniti haagised kas garderoobi-, meigi- või olmeruumideks, kuid nagu eelnev näide ilmestab, on kasutusvõimalusi mitmeid. „Me ise ei oskagi alati ette kujutada kõiki neid võimalusi, milleks meie lahendused filmitööstuses sobivad, kuid praeguseks on selge, et võimalikke funktsioone on väga palju,“ sõnab Annus. Eestis on nende üheks suuremaks kliendiks Location Unit, kes opereerib praegu juba nelja Rolling Uniti haagist. Location Uniti kaudu kasutati haagiseid ka näiteks tõsieluainetel põhineva filmi „Rootsi torpeedo“ võtetel.

Üritusturunduses keskendutakse pilkupüüdvale disainile

Kui filmitööstuses on peamine argument selliste sõidukite kasutamiseks mitmekülgne funktsionaalsus, siis ürituskorralduse puhul tuleb Annuse sõnul rõhuda atraktiivsusele ja omanäolisusele. „Julgen väita, et praktilise poole pealt olid meie haagised juba varasemalt omas vallas kvaliteedi osas esirinnas. Selleks, et laieneda aga ka üritusturunduse valdkonda, pidime tegema täiendusi disainis ja viimistluses,“ sõnab ta.

Ürituskorralduse jaoks arendati välja spetsiaalselt selleks mõeldud sõiduk. „Paigaldasime haagise mõlemale poole klaasuksed, külgedele suured aknad ning lisaks RGB LED-tuled, mis mõjuvad visuaalselt efektselt,“ kirjeldab Annus.

Korraldaja jaoks on üheks eeliseks see, et haagise saab Rolling Uniti abiga enda soovidele vastavalt brändida. Tulemusena saab ka väljaspool üritust korraldaja reklaam ja bränd mööda linna ringi liikuda.

Samuti on haagiste plussiks korralik ilmastikukindlus. „Kui mitmete teiste sarnaste pakkujate puhul peab meeskond oma äri oktoobris pausile panema, siis meie haagiseid saab kasutada ka näiteks –20-kraadise külmaga,“ toonitab Annus. Sõidukites kasutatakse õhksoojuspumpa, mis talvel pakub vajalikku soojust, suvel aga jahutusvõimekust. Seega saab haagistes mugavalt viibida ka suvel palava ilmaga.

Kellele Rolling Uniti haagised sobivad?

Kuigi ettevõte keskendub peaasjalikult haagiste ja väikeveoautode müügile, pakutakse kasutuskogemuse ja populariseerimise eesmärgil ka rendivõimalust. „Oma käega proovimine on ikka parem kui lihtsalt netist vaatamine ja mõtlemine, mida sellega teha saab,“ ütleb Annus. Seega on klientidel võimalik enne ostuotsuse tegemist omal käel veenduda, kas Rolling Uniti lahendus täidab nende ootused ja vajadused.

Müügijuhi sõnul sobivad ettevõtte pakutavad lahendused eelkõige neile, kellele tavaline turundusauto või toiduhaagis väikeseks jääb. „Alates teatud ruutmeetrite vajadusest pole siiani olnud muud varianti, kui valida transpordiks ja tööruumideks suur veoauto. Meie haagis võimaldab pisikese veoki või sõiduauto haagisel saada kasutamiseks sama arv ruutmeetreid, mida pakuvad suured turundusrekad,“ sõnab Annus. Kuna tegu on konteinertüüpi haagisega, tohib sellega sõita B-, BE- või C1-kategooria lubadega ehk puudub vajadus palgata kutselisi rasketehnikajuhte.

Transpordi ajal on haagised võrreldes suurte veokitega ka oluliselt kompaktsemad ja väiksema kütusekuluga, mis teeb Rolling Uniti sõidukitest keskkonnasäästlikuma lahenduse.

Eesmärgiks suurendada osalust välismaa turgudel

Annus märgib, et Eestis on nende müüginumbrid ootusi ületanud ja tellimusi tuleb peale ka välisriikidest. Pikemaks eesmärgiks on suurendada just eksporti välismaale. „Praegu oleme haagiseid tarninud juba nii USA-sse, Suurbritanniasse, Saksamaale, Belgiasse kui ka Šveitsi, aga näiteks ka Araabia Ühendemiraatidesse, kust klient leidis meid tänu aktiivsele sotsiaalmeedias esindatusele,“ sõnab Annus. Rolling Uniti ja MSDC Systemsi YouTube’i kanalite populaarsematel videotel on praeguseks vastavalt üle 300 000 ja 400 000 vaatamise ning ööpäevas vaatab mõlema kanali videoid kokku umbes 4000 kasutajat. Videotes keskendutakse oma lahenduste ja haagiste funktsionaalsuse tutvustamisele.

Tutvu Rolling Uniti sõidukitega nende kodulehel.

Jaga
Kommentaarid