RIA soovitas veel täna hommikul kõigil kasutajatel uuendada oma ID-tarkvara veebilehelt https://www.id.ee/artikkel/paigalda-id-tarkvara/ uusimale versioonile.

Õhtul teatas aga RIA, et seoses DigiDoc4 kliendi versioonis 4.5.0 ilmnenud probleemiga on digiallkirjastamine häiritud. Osad varem antud digiallkirjad muutuvad pärast uue digiallkirja lisamist kehtetuks.

„Kui teil esineb digiallkirjastamisel selline probleem, soovitame uusima ID-tarkvara versiooni eemaldada ning paigaldada id.ee veebilehelt eelnev DigiDoc4 kliendi versioon 4.4.0. Loodame parandustega ID-tarkvara uue versiooni välja saada lähipäevil,“ teatas RIA.

Uues ID-tarkvara versioonis täiendati muude muudatuste seas ka digiallkirjade valideerimise tuge, et tagada parem ühilduvus piiriüleste digitaalallkirjadega.

ID-tarkvara (versioon 2024.4) peamised uuendused ja muudatused:

• lisandus macOS 14 ja Ubuntu 23.10 tugi

• lõppes Ubuntu 22.10, Ubuntu 23.04 ja macOS 11 tugi

• lisandus CAdES allkirjade valideerimise tugi

• ekraanilugerite täiendused ja parandused

• komponentide uuendused ja veaparandused

Kogu info ID-tarkvara viimaste versioonide, nendega seotud muudatuste, toetatud operatsioonisüsteemide ja võimalike puuduste kohta saab lugeda veebilehelt https://www.id.ee/artikkel/id-tarkvara-versioonide-info-release-notes/.