PIXO Fest on kogupereüritus, kust leiab igas vanuses külastaja endale midagi sobivat. Huvilisi on oodata kuni 4000, mille hulgas LAN võrgupeole pääseb vaid 100 kiiremat. Turniiriprogrammis vallutavad pealava League of Legends ja Counter-Strike 2 finaalid ning Telia Teadmistetandri programmist leiavad nii lapsevanemad kui ka mängurid haridusliku poole, et tutvuda mängimise psühholoogilise mõju ja küberturvalisusega. Lisaks saab õppida kohalike striimerite käest, kuidas striimimisega algust teha ning selles valdkonnas karjääri teha.

ALGAJA - NEWB(IE): Iga mäng on sellele mängurile uus seiklus, ning tihti on ta unustanud ka kõik teadmised oma eelmisest tuhandest mängukorrast, seega leiab end sageli täielikult eksinuna ja segaduses. Mõni üksik on isegi õppimisvõimeline, kuid üsna kindlalt suudab end selle käigus juhuslikult õhku lasta.

NUPUVAJUTAJA - BUTTON-MASHER: See mängur taob kõiki nuppe samaaegselt, ise ootab imelist tulemust ning on hämmingus, et seda ei tule. Lihtne vastane kaklusmängudes ja MOBA-des, väljaarvataud, kui mängib seda ühte tegelast, kes õnne läbi töötab nii ka.

VIHASTAJA - RAGE MONSTER: Tema emotsioonid on sama malbed kui raputatud Coca-Colasse pistetud Mentos. Õrna hingega hiirtel ja klaviatuuridel pole tõenäoliselt selle kolli eest pääsu, aga kallim vara tasub Kensingtoni lukuga kohapeale fikseerida.

RETROMÄNGUR - RETRO-GAMER: Tal on eriline side klassikaliste mängudega ning naudib vanu videomänge ja konsoole peamiselt tänu eredatele nooruspõlve mälestustele. Samas, mõni ei suuda lihtsalt tunnistada, et tänapäeval ka häid videomänge tehakse ning Heroes 3 on ainus mäng, mis üldse kunagi mängimist väärib, eksole?

KOGUJA - HOARDER: Võidab see, kellel on surres rohkem asju ning netis on kõige kõvem vend see kellel on kõige rohkem mänge! Selle mänguri kogumikus on sadu, kui mitte tuhandeid mänge, mida ta on omale kokku krabanud, aga tõenäoliselt mängib ainult paari üksikut.

KARJUJA - SCREAMER: Ka naabrid on tema digitaalse käekäiguga kursis, sest mängimise juurde kuulub info edastamine vileregistrist death metaliku kurguhääleni. Mitmikmängude puhul ei pruugi olla kõige meeldivam võistkonnakaaslane või on just vastupidi kõige naljakam.

JUHUMÄNGUR - CASUAL GAMER: Igas sõpruskonnas on vähemalt üks, kes naudib aeg-ajalt mängimist lõdvestava tegevusena, kuid ei võta mänge liiga tõsiselt ega kuluta neile palju aega. Teinekord läbi õnne ja juhuse, on ikkagi parem kui algaja aga higide jaoks teine kõige suurem nuhtlus.

HIGI - SWEATY PLAYER: Kui midagi tasub teha, siis tasub seda teha korralikult, eelkõige videomänge. Mängimine ei ole ajaveetmine, see on konti murdvalt raske töö. Paljud punnitavad silmad peast välja, aga suurt edu ei tule, aga just nende üksikute töökus viib nad e-sportlase karjääri ja kuulsuseni.

VAIKNE EKSPERT - STEALTH-OPS: Selle mänguri mänguoskus on vapustav, kuid nad eelistavad hoida madalat profiili ja lasta oma tulemustel enda eest rääkida. Igaks juhuks oled ta hääle 200% peale kruvinud, sest kui ta lõpuks suu paotab, on raske sellest mõminaräpist aru saada.

FÄNN/ KÜLASTAJA - FAN-BOY/GIRL: Nende jaoks on videomängud enam kui meelelahutus. See on peen ja sügav kunst, mis on nad endasse imenud. Nad ei mängi mitte ainult mänge, vaid osalevad ka igasugustel videomängualastel üritustel, osalevad cosplaydel ja on enda lemmikmängude kommuunide eestvedajad.

LAPSEVANEM - PARENT: Kuuleb hommikust õhtuni oma laste suurepärastest saavutustest ja elamustest videomängudes ilma, et ise ühestki sõnast aru saaks. Noogutab kaasa ning teeb heakskiitvaid häälitsusi, kui see tundub õige koht. Läheb üritusele, sest laps käskis ja tore oleks ta kodunt vahest välja saada, ning enesele üllatuseks leiab üritustelt ka endale midagi põnevat.

Lisainfo:

Veebileht: pixofest.ee