Rees arvab samuti, et kosmose avastamine võiks jääda miljardäridele ja neile, kes on nõus nende reiside eest ise maksma.

„Olen skeptiline idee osas, et inimeste lennutamine kosmosesse on kasumlik,“ ütles Rees taskuhäälingus Lord Speaker’s Corner.

„Nüüd, kui robotid suudavad teha asju, milleks 50 aastat tagasi oli vaja inimesi, muutub inimeste saatmise argument üha nõrgemaks,“ selgitas Rees.

Reesi sõnul peaks kosmosereisid jääma neile, kes on nõus väga suure riskitasemega ning nende eest peaks tasuma eraviisiliselt, mitte maksumaksja taskust.

Briti kosmoseprogrammid on traditsiooniliselt keskendunud pigem kosmoseuuringutele kui mehitatud missioonidele.

Martin Rees kes on järjekorras 15. auväärse kuningliku astronoomi tiitli kandja, mille ta pälvis 1995. aastal. See on nüüdseks suuresti aunimetus, kuid tiitli asutas kuningas Karl II 1675. aastal monarhi nõustamiseks.

Rees ütles ühtlasi, et ei nõustu Muski ambitsiooniga Mars koloniseerida, kuid on kiitnud tema saavutusi nii rakettide kui elektriautode vallas.

„Ta on teinud palju paremat tööd kui suured konglomeraadid, kes töötasid varem NASA jaoks, tootes tõhusaid rakette, mida saab taaskasutada, ja see muudab tegelikult kosmosesse saatmise odavamaks,“ ütles ta.