Meetod ise töötab kääride kombel - molekulaarsel tasandil lõigatakse DNA-d nii, et nakatunud piirkondi saab eemaldada või inaktiveerida, peatades HIV replikatsiooni. Loodetavasti õnnestub lõpuks keha viirusest täielikult vabastada, kuigi selle ohutuse ja tõhususe tagamiseks tuleb veel palju tööd teha.

Olemasolevad HIV-ravimid võivad aeglustada viiruse arengut organismis, kuid ei hävita seda.

Amsterdami ülikooli meeskond, kes esitas sel nädalal meditsiinikonverentsil oma varajaste leidude kokkuvõtte, rõhutab, et nende töö jääb vaid „kontseptsiooni tõestuseks“ ega paku HIV-i ravi veel niipea.

Nottinghami ülikooli dotsent James Dixon, kes on spetsialiseerunud tüvirakkude tehnoloogiale ja geeniteraapiale, nõustub ja ütleb, et leiud nõuavad hoolikat uurimist.

HIV nakatab ja ründab immuunsüsteemi rakke, kasutades neid iseendast koopiate tegemiseks. Isegi tõhusa ravi korral lähevad mõned uinunud või varjatud olekusse ja sisaldavad endiselt viiruse DNA-d või geneetilist materjali. Enamik HIV-iga inimesi vajab elukestvat retroviirusevastast ravi. Kui lõpetada ravimite võtmine, võib uinunud viirus uuesti aktiveeruda ja põhjustada uusi probleeme.