Euroopa Kosmoseagentuur (ESA) on alustanud tööd korduvkasutatava raketi ülemise astme prototüübi kallal. Sellest teatab väljaanne European Spaceflight. Praegu on projekt algusjärgus. See hõlmab „tehnoloogiaarenduse vajaduste tuvastamist korduvkasutatava ülemise astme demonstreerimiseks“.

Eesmärgiks on välja selgitada sellise projekti elluviimiseks vajalikud ja tõhusad tehnoloogiad. ESA on huvitatud ka esimeste astete ja uute mootorite loomisest.

Projekti Boosters for European Space Transportation (BEST!) eesmärk on edendada konkurentsi uute tulevaste korduvkasutatavate esimeste astmete jaoks. Technologies for High-thrust Re-Usable Space Transportation (THRUST!) omakorda seab eesmärgiks edendada Euroopa rakettmootoreid.

Eurooplased on varem juba mõelnud korduvkasutatava kanderaketi loomisele. 2015. aastal lõi Airbus üksikute komponentide korduvkasutatava süsteemi kontseptsiooni Advanced Expendable Launcher INnovative engine Economy ehk Adeline. Pärast esitlust pole Adeline’i kohta uut teavet praktiliselt tulnud ja millises etapis projekt hetkel on, pole samuti teada.