Punaste tiimis tegutses seekord vaid Jaagup, roheline tiim jätkas saates täiskoosseisus ning sinises tiimis olid võistlustules Rudolf ja Aaron.

Esimeseks ülesandeks oli valmistada seadeldis, mis võimaldaks uudisteankrul lugeda uudisteksti ette nii, et ta vaataks kogu aja kaamerasse. Teleprompteri valmistamiseks oli teadusnautidele kasutamiseks antud puitmaterjal, pildiraam, tahvelarvuti ja must riie. Esimesena katsetas oma loodud lahendusega punasesse tiimi ainsana võistlema jäänud Jaagup, kuid tekst oli kahjuks tagurpidi. Kiire parandus ning võit oli saavutatud - Jaagup pääses kindlalt järgmisesse saatesse.

Teises ülesandes tuli raketlastel kindlaks teha, millist ilma on oodata Norras, Ukrainas ja Portugalis. Võistlejatel oli ees ilmakaart ja infomaterjalid ning nad pidid leidma ilmaolud kindlates kohtades ehk paika panema õhurõhu, tuule suuna, tuule kiiruse jm. Kõik tiimid said oma tulemuse kohtunikele esitada ning kõige täpsemalt oli selle kaardile suutnud märkida taaskord punane tiim ehk Jaagup.

Jaagupi otsusega tuli duelli minna rohelise tiimi liikmetel. Kohtunikud saatsid võistlema Andri, tiimi kapteni Mihkel määras tema kõrvale Oskari. Uudistesaade oli jõudnud spordiuudisteni ning võistlejatel tuli kindlaks teha, kui kaugele lendas odaviskaja Andrus Värniku kolmas vise ehk lahendada tuli oda liikumist kirjeldav liikumisvõrrand. Andri hoidis külma närvi nagu üks õige sportlane ja esitas kiiremini õige vastuse. Saatest tuli seekord lahkuda Oskaril.

Noorte tegutsemist hindasid füüsik Aigar Vaigu, Eesti Televisiooni uudisteankur ja toimetaja Veronika Uibo ning ettevõtja ja HK Unicorn Squadi asutaja Taavi Kotka.

„Rakett69“ teadussaate võitjat ootab Eesti Teadusagentuuri poolt 15 000 euro suurune teadusstipendium. Tüdrukute tehnoloogiaring HK Unicorn Squad on pannud välja rahalised auhinnad parimale tüdrukule ja silmapaistvaimale raketlasele, kes pälvivad mõlemad 6000 eurot. Ka sel hooajal tunnustab LHV Pank võitjat enim positiivselt mõjutanud õpetajat 5000 euroga.

Saatesarja kolm parimat saavad õppima asuda Tartu Ülikooli, Tallinna Tehnikaülikooli, Eesti Maaülikooli või Tallinna Ülikooli vabalt valitud erialale.

„Rakett69“ saatesari valmib Eesti originaalformaadi põhjal Eesti Teadusagentuuri ja Vesilinnu koostöös. Saatesarja kaasrahastab Eesti Teadusagentuur Euroopa Liidu toel läbi tegevuse „Teaduskommunikatsioon ja teaduse populariseerimine (TeaMe 3.0)“. Teadusvõistlus alustas ETV ekraanil esmakordselt 2011. aastal.

Järgmine osa on eetris 23. märtsil kell 19.30 Eesti Televisioonis ning siis astuvad raketlased üles teadusteatri etendustega. Kõiki seniseid episoode saab järele vaadata Jupiteri portaalist.