Esimeses väljakutses tuli raketlastel end reisi jaoks valmis panna ehk kohver kokku pakkida. Kuid seda täpselt etteantud kaalus. Laud oli täidetud erinevate esemetega, mida kohvrisse võis paigutada, kuid kaalumiseks oli antud vaid väike köögikaal. Selleks meisterdasid tiimid ise kangkaalu, et saaks ka raskemate esemete kaalu paika panna. Seejärel tuli vaid kaaluda ja arvutada, kuid muidugi oli aega vähe ning pinge suur. Kõige lähemal lubatud kaalule - 15 kilole - oli rohelise tiimi kohver, mis kaalus 15,65 kilogrammi. Esimene võit ja pääs järgmisesse saatesse oli käes.

Teises ülesandes tuli võistlejatel hakkama saada võõrkeelse menüüga ning selle abil tuvastada oma hotelli nimi. Oli teada, et see on nelja kookospähkli hotell, aga kuidas on nimi kohalikus keeles? Selleks tuligi appi võtta menüü ning laual olevate toitude järgi vajalikud sõnad ülesse leida ehk tuvastada seosed arv- ja nimisõnade vahel ning nii leida sõnad, mis vastavad sõnadele „neli“ ja „kookos“. Peale sinise tiimi vale pakkumist tegid oma pakkumise ka rohelised, mis osutus õigeks. Seega olid rohelised mõlema ülesande võitjad ning nende valikul tuli duelli minna punasel tiimil.

Duellis tuli seekord võistelda kahel viimasel punasel - Kail ja Jaagupil. Nende ülesandeks oli postkaardil oleva foto põhjal leida atlasest täpne asukoht, kus antud pilt on tehtud. Foto nurgal paistis Eiffeli torn, seega sai paika panna, et tegemist oli Pariisiga. Kuid kus täpsemalt? See osutus parajaks pähkliks, sest nii Jaagup kui ka Kai vastasid esialgu valesti. Seejärel pakkus Jaagup täpse asukoha, mis tagas talle võidu ning pääsu järgmisesse saatesse.

Kohtunikena jälgisid reisiselle füüsik Aigar Vaigu, Tallinna Reaalkooli geograafiaõpetaja Piret Karu ning arhitekt ja füüsik Kaja Pae.

„Rakett69“ teadussaate võitjat ootab Eesti Teadusagentuuri poolt 15 000 euro suurune teadusstipendium. Tüdrukute tehnoloogiaring HK Unicorn Squad on pannud välja rahalised auhinnad parimale tüdrukule ja silmapaistvaimale raketlasele, kes pälvivad mõlemad 6000 eurot. Ka sel hooajal tunnustab LHV Pank võitjat enim positiivselt mõjutanud õpetajat 5000 euroga.

Saatesarja kolm parimat saavad õppima asuda Tartu Ülikooli, Tallinna Tehnikaülikooli, Eesti Maaülikooli või Tallinna Ülikooli vabalt valitud erialale.

„Rakett69“ saatesari valmib Eesti originaalformaadi põhjal Eesti Teadusagentuuri ja Vesilinnu koostöös. Saatesarja kaasrahastab Eesti Teadusagentuur Euroopa Liidu toel läbi tegevuse „Teaduskommunikatsioon ja teaduse populariseerimine (TeaMe 3.0)“. Teadusvõistlus alustas ETV ekraanil esmakordselt 2011. aastal.

Järgmine osa on eetris 16. märtsil kell 19.30 Eesti Televisioonis. Kõiki episoode saab järele vaadata Jupiteri portaalist.