Olen täiesti kindel, et selle autoklassi mudelid ei ole mõeldud südamega valimiseks, kuigi loomulikult, kui panete kõrvuti kaks konkureerivat mudelit, saate visuaalselt hinnata, mis teile rohkem meeldib. Valik tuleb teha praktiliste, mitte emotsionaalsete standardite järgi.

Näiteks tagaistujate ruum või koerte arv, kes pagasiruumi mahuvad. Topsihoidjate arv ja võimalus kinnitada tahvelarvuti YouTube Kids’iga tagaistmele. Ja võib-olla nelikveo olemasolu. Ja muidugi hind. Sellise komplekti eest üle 50-60 tuhande euro maksta ei tundu üldse ahvatlev. Kui vaadata Kodiaqi läbi selle prisma, on see ideaalne valik.

Kui juba Superbi sõitjateruum tundus mulle jaburalt suur, siis Kodiaq pakub seda veelgi rohkem. Kahe meetri pikkune reisija istub mugavalt tagaistmel, jalg üle põlve. Haruldane Eesti päike ei pimesta teda, sest Kodiaqil on tagaistujatele päikesesirmid. Samal ajal ta ei külmeta, sest ka taga on istmesoojendused. Ja muidugi mahuvad pagasiruumi kõik kohvrid ja jääb ruumi ka jalgrattale.

Kuna testis oli Sportline versioon, siis meenutavad esimesed istmed omanikule, et auto on suunatud aktiivse elustiiliga inimestele. “Sportlikud” istmed, mis on küsimusi tekitanud ka teistes Volkswagenites, on Kodiaqi üle kandunud ilma eriliste muudatusteta. Need on väga ilusad, kuid pikemateks sõitudeks mitte liialt mugavad. Kõik katsed endale mugavat istumisasendit seadistada osutusid edutuiks. Minu soovitus – tavalised istmed, need on suurepärased.

Elavust lisab nelikvedu ja kaheliitrine diisel. Vaatamata tagasihoidlikule 110 kW võimsusele kiirendab auto üsna nobedalt (võib-olla mõjutab kõrge isteasend) ja keerulisemates tingimustes võib Kodiaq isegi sõidurõõmu pakkuda. Vedrustusel on hea tasakaal mugavuse ja informatiivsuse vahel, samal ajal ei tunne ma, et juhiksin suurt ja rasket linnamaasturit. Kuid ärge kujutage ette, et olete RS-versiooni roolis, see pole päris see. Kuigi oleks huvitav võrrelda just nende kahe versiooni vedrustuse seadistusi.

Loe täispikka teksti ja vaata rohkem pilte tasuta portaalis Accelerista.com nendel sõnadel klikkides.