Astronoomid leidsid kolm senitundmatut planeetide kaaslast, mis siiani olid teadlaste eest peidus. Newsweeki teatel tiirlevad need uued kuud ümber kahe Päikesesüsteemi kaugema planeedi – üks ümber Uraani ja kaks ümber Neptuuni. Seega ulatub nende planeetide orbiitidelt leitud kuude koguarv vastavalt 28-ni ja 16-ni, teatas Rahvusvahelise Astronoomialiidu Väikeplaneetide Keskus.

Uraani uus kuu sai ajutiselt nimeks S/2023 U1, kuid tulevikus nimetatakse see ümber mõne Shakespeare’i näidendi tegelase järgi, sest kõik teised Uraani kuud kannavad selliseid nimesid. Selle läbimõõt on ligikaudu 8 km ja ta teeb tiiru ümber oma planeedi kord 680 päeva jooksul. Neptuuni kaks uut kuud kannavad nimesid S/2002 N5 ja S/2021 N1, kuid saavad uued nimed kreeka mütoloogiast pärit merejumalannade Nereiidide järgi. S/2002 N5 läbimõõt on umbes 24 km ja S/2021 N1 läbimõõt on umbes 14 km.

Kõigil kolmel kuul on kauged, viltu ja ovaalse kujuga orbiidid ümber oma planeedi, mis viitab sellele, et need võisid olla varem asteroidid või kosmoseprahi tükid, mis Päikesesüsteemi tekke järel nende planeetide orbiitidele langesid.

Uraani kuu avastati Magellani teleskoobi abil Las Campanas Carnegie observatooriumis Tšiilis 4. novembril 2023, Neptuuni kuud leiti 2021. aasta septembris Magellani teleskoobi ja Subaru teleskoobi abil. Nende kuude olemasolu kinnitamiseks viidi läbi täiendavaid vaatlusi ja täiendati varasemate vaatluste andmeid.