Esimese väljakutsena tuli tiimidel valmis meisterdada mikrofon, selleks oli laudadel palju erinevaid materjale: erineva jämedusega vasktraadid, papptaldrikud, pappkausid, õhupallid, paber, papp, magnetid, käärid, lõiketangid, grilltikud, kitarrivõimendi jne. Peale mikrofoni valmimist tuli sellesse arusaadavalt öelda üks lause ning see tiim pälviski võidu. Roheliste papptopsidest meisterdatud mikrofoni kaudu kuulsid kohtunikud salvestuselt vajaliku lause ning kindel pääs nende tiimile oli järgmisesse saatesse tagatud.

Teises ülesandes pidid tiimid ehitama rütmimasina, mis mängiks etteantud rütmi 4 takti. Selleks oli võistlejatel võimalik kasutada puldiautot, puitmaterjali, ümarliiste, grilltikke, hambatikke, jäätisepulki, nööri, kuuma liimi, metronoomi, mudelrongi jpm. Väljakutse osutus üsnagi keerukaks ning oma lahendust esitledes suutis vajalikul arvul takte oma masinaga tekitada vaid sinine tiim. Võidu pälvisidki nemad ning olid samuti duellist pääsenud.

Punaste tiimis tuli duelli astuda poistel - kohtunike valikul Ants Erikul ning seekordse kapteni Kai valikul Jaagupil. Kontserdi lõpuks oli ukulele häälest ära läinud ning ülesandeks see jälle (ilma häälestajata!) häälde saada. Võistlejatel oli lisaks häälest ära ukulelele kasutada ka hääles ukulele ja sagedusanalüsaator. Pilliga leidis kiiremini ühise keele varasema häälestuskogemusega Jaagup, kes saab raketipardal jätkata, Ants Erikul tuli võistluselt lahkuda.

Kohtunikena tegutsesid füüsik Aigar Vaigu, Trad Attacki trummar Tõnu Tubli ning ettevõtja ning tüdrukute tehnoloogiaringi HK Unicorn Squad asutaja Taavi Kotka.

„Rakett69“ teadussaate võitjat ootab Eesti Teadusagentuuri poolt 15 000 euro suurune teadusstipendium. Tüdrukute tehnoloogiaring HK Unicorn Squad on pannud välja rahalised auhinnad parimale tüdrukule ja silmapaistvaimale raketlasele, kes pälvivad mõlemad 6000 eurot. Ka sel hooajal tunnustab LHV Pank võitjat enim positiivselt mõjutanud õpetajat 5000 euroga.

Saatesarja kolm parimat saavad õppima asuda Tartu Ülikooli, Tallinna Tehnikaülikooli, Eesti Maaülikooli või Tallinna Ülikooli vabalt valitud erialale.

„Rakett69“ saatesari valmib Eesti originaalformaadi põhjal Eesti Teadusagentuuri ja Vesilinnu koostöös. Saatesarja kaasrahastab Eesti Teadusagentuur Euroopa Liidu toel läbi tegevuse „Teaduskommunikatsioon ja teaduse populariseerimine (TeaMe 3.0)“. Teadusvõistlus alustas ETV ekraanil esmakordselt 2011. aastal.

Järgmine osa on eetris 9. märtsil kell 19.30 Eesti Televisioonis. Kõiki episoode saab järele vaadata Jupiteri portaalist.