Küsisime mitmed säärased automõisted Transpordiameti käest üle ning muuhulgas uurisime ka, millised elektrisõidukid millistel ühissõidukiradadel liigelda tohivad ja millisest foorist juhinduma peavad - kas autode või ühissõidukite omast?

Vastame ära eelmise saate kuulajaküsimuse ning küsime ka uue: millist autot ei saanud hispaaniakeelsetel turgudel müüa, sest selle nimi tähendas "pihkurit"? Mis nime see mudel neil turgudel kandma hakkas?

Vastame ka kuulajale, kes tundis huvi selle kohta, mille alusel täpsemalt autosid filmidesse ja seriaalidesse valitakse.

Autotööstuse uudistest räägime rendifirma Hertz otsusest müüa maha 20 000 elektriautot - kolmandik oma elektrilist sõidukiparki - vaid 12 kuud pärast seda, kui suur elektrifitseerimise strateegia ette võetud sai.

Volkswagen pistab aga Hiinas rinda nn uiguuri probleemi või dilemmaga, milles lendavad suured süüdistused sunnitöö rakendamise osas. Millised on tootja võimalused? Etteruttavalt - neist ükski pole väga hea.

Nädala Eloni rubriigis räägime Eloni soovist saada 55 miljardi USD suurune "hüvitiste pakett" ehk megapreemia ning otsusest kolida kõik oma ettevõtmised Delaware'ist minema.

Nädala proovisõiduautosid on seekord kaks: Honda e:Ny1 ning uuendatud Toyota Yaris. Stuudios on autoajakirjanikud Veli V. Rajasaar ja Indrek Jakobson. Saadet saab kuulata allolevas pleieris. Külasta ka saate Facebooki- ja Instagrami-lehte, kus saab meile jätta kuulajakirju ja tagasisidet. Head kuulamist!

1x
00:00