Teadlased leidsid asteroididelt Iris ning Massalia korda veemolekulid – see on võtmetähtsusega avastus, mis võib aidata jõuda selleni, kuidas vesi Maale jõudis. Independenti teatel aitab asteroidide koostise uurimine astronoomidel välja selgitada, kuidas erinevad elemendid, sealhulgas vesi, Päikesesüsteemi peale jaotuvad ning kuidas see jaotus on sajandite jooksul muutunud. Kuna vesi on kogu Maal elava elu peamine koostisosa, loodavad teadlased, et uus teadmine aitab tuvastada paiku, kust otsida potentsiaalset elu nii Päikesesüsteemis kui ka väljaspool.

Kuigi varasemad uuringud aitasid tuvastada nii Kuul kui ka asteroididel teatud vesinikuvorme, ei suutnud need uuringud eristada vett sellele lähedasest hüdroksüülist. Uues uuringu käigus leidsid teadlased, et uuritud asteroidide veetase ühtib Kuu Päikese poolse küljel leituga. Teadlaste sõnul on asteroidid planeedi moodustumise protsessi jäägid, mistõttu nende koostis varieerub sõltuvalt sellest, kus nad tekkisid.

Seetõttu pakub vesi asteroididel teadlaste jaoks eriti suurt huvi, kuna see võib heita valgust sellele, kuidas vesi Maale jõudis ja kuidas saaks vett transportida potentsiaalselt elamiskõlblikele planeetidele väljaspool meie Päikesesüsteemi.