Ent esmalt tuleb natuke ajas tagasi rännata. Aasta oli 2016, kui veel autotehnikuks õppiv Raudauk käis Erasmus+ õpirändeprojekti kaudu Prantsusmaal praktikal. Praktika kestis kokku viis kuud ja et Kehtna kutsehariduskeskuse õpetajatel olid head suhted Porsche võidusõidutiimiga, möödus viis nädalat tema praktikast ka seal, täpsemalt võidusõidutiimis nimega IMSA Performance Põhja-Prantsusmaal Roueni-nimelises linnas.

Õigupoolest, tänu sellele, et Raudauk võttis pärast Prantsusmaalt naasmist osa ka praktikalugude konkursist, lennutas ta iseennast veel kõrgemale. Ta sai lugude konkursil kolmanda koha. Ühel päeval helistas talle toonase Archimedese kommunikatsioonijuht Eero Loonurm, kes ütles noormehele, et kuule, kas sa homme hommikul kell kaheksa „Terevisiooni“ otse-eetrisse saaks tulla? Ja et ta paneb talle hotelli toa kinni. „Muidugi introvert minus kartis, aga teine pool leidis, et see on äge kogemus,“ meenutas Raudauk, miks sellestki võimalusest kinni haaras.

Mõni tund pärast saadet kirjutas talle Facebookis keegi, kes oli teda otse-eetris näinud. See oli Rootsis elav Imre Ulst, kes oli selleks ajaks viis aastat töötanud Lõuna-Rootsis ettevõttes nimega Koenigsegg Automotive. See on ettevõte, mis toodab käsitööna superautosid, mille hinnad küündivad kolme miljoni euroni… Ta kutsus noormehe sinna tööle. Mõne aasta pärast juhtis Raudauk juba Koenigseggi tootmistehast.

Erasmus+ ja Euroopa Solidaarsuskorpuse agentuuri tegemistega saad end kursis hoida meie veebilehel eeagentuur.ee, Facebooki lehel või Instagramis @erasmuselood.

Jaga
Kommentaarid