Esimeses võistluses oli osalejate ülesanne valmistada seadeldis, mis oleks võimeline tuvastama elektriposti asendit. Tormituultes viltu vajunud elektriliini post tuleb välja vahetada, kui see kaldub ettenähtud vertikaalsihist kõrvale rohkem kui 8 kraadi. Selleks tuli tiimidel ehitada asendindikaator ning kinnitada see elektriposti külge. Kõige täpsemini töötas punaste ehitatud seadeldis ning selle tiimi kolm liiget pääsesid esimesena järgmisesse saatesse.

Tormine oli ka teise ülesande ajal. Elektriliini algusest teadmata kaugusel oli puu kukkunud elektriliinile ühendades kokku kaks kõrvuti jooksvat kaablit ning põhjustanud lühise. Selleks, et saata tehnikud riket parandama tuli leida, kui kaugel liini algusest on lühis tekkinud. Võistlejatel olid kasutada juhtmed liini algusest ning traati, millest elektriliin on püstitatud. Õige vastuse andis žüriile roheliste meeskond, kes samuti seekord duellist pääses.

Duelli sattusid sel korral siniste tiimi tüdrukud, kel tuli jätkuvalt tormituultes lahendusi leida. Tormi tõttu oli ajutiselt kadunud ühendus välise elektrivõrguga. Akusse salvestatud elektrienergiat kasutades tuli sisse lülitada laualamp ja televiisor. Anette ja Mari Ann panid kõik oma teadmised ja oskused proovile, kuid võitjana väljus seekord Mari Ann. Sinine tiim jätkab järgmises episoodis kolmeliikmelisena.

Võistlejate lahendusi jälgisid füüsik Aigar Vaigu, Enefiti juhatuse liige Raine Pajo ning Elektrilevi juht Mihkel Härm.

„Rakett69“ teadussaate võitjat ootab Eesti Teadusagentuuri poolt 15 000 euro suurune teadusstipendium. Tüdrukute tehnoloogiaring HK Unicorn Squad on pannud välja rahalised auhinnad parimale tüdrukule ja silmapaistvaimale raketlasele, kes pälvivad mõlemad 6000 eurot. Ka sel hooajal tunnustab LHV Pank võitjat enim positiivselt mõjutanud õpetajat 5000 euroga.

Saatesarja kolm parimat saavad õppima asuda Tartu Ülikooli, Tallinna Tehnikaülikooli, Eesti Maaülikooli või Tallinna Ülikooli vabalt valitud erialale.

„Rakett69“ saatesari valmib Eesti originaalformaadi põhjal Eesti Teadusagentuuri ja Vesilinnu koostöös. Saatesarja kaasrahastab Eesti Teadusagentuur Euroopa Liidu toel läbi tegevuse „Teaduskommunikatsioon ja teaduse populariseerimine (TeaMe 3.0)“. Teadusvõistlus alustas ETV ekraanil esmakordselt 2011. aastal.

Järgmine osa on eetris 10. veebruaril kell 19.30 Eesti Televisioonis. Kõiki episoode saab järele vaadata Jupiteri portaalist.