Ettevõtte tegevjuht Tim Cook saabus New Yorgis asuvasse Apple’i Fifth Avenue kauplusesse, et tervitada ukse ees seisvaid kliente, kes ootasid peakomplekti proovimiseks või enda jaoks ostmiseks.

Vision Pro on Apple’i segareaalsuse (mixed-reality, MR) virtuaalprillid-peakomplekt. Peakomplekti jaoks on enam kui 600 rakendust, mis kasutavad ära selle põhifunktsioone, näiteks video edastamist ja ruumilist heli.

Apple on hakanud laskma inimestel oma kauplustes 3499 dollarit (3238 eurot) maksvat peakomplekti proovida, kuid annab klientidele ka võimaluse broneerida aega proovimiseks alates esmaspäevast, 5. veebruarist.

Koos peakomplekti tutvustamisega saame rohkem teada Vision Prole saabuvate rakenduste kohta - alates kümnetest 3D-filmidest, mida Disney enda rakenduses pakub, kuni mitteametliku YouTube’i rakenduseni.

Virtuaalprillid on praegu saadaval vaid USAs, kuid peaksid Apple’i sõnul jõudma Euroopasse ja teistesse riikidesse hiljem sellel aastal.

Vision Pro müüki tulek on tekitanud laiasid arutelusid sotsiaalmeedias, kaasaarvatud spekulatsioone Simpsonite telesarja võimest sündmusi ennustada - nagu tehti näiteks USA presidendi Donald Trumpi valimiste võiduga.

Levivad nii positiivsed kui negatiivsed arvamused peakomplekti kohta, kaasaarvatud X-i postitatud video noormehest neid avalikus kohas kasutamas.