Keskerakonna riigikogu saadikute Lauri Laatsi ja Vadim Belobrovtsevi ning Mustamäe linnaosa vanema Aivar Riisalu sõnul pole Mihhail Kõlvart erakonna juhtimises midagi valesti teinud ning lahkunud liikmed on ise Keskerakonna languses süüdi.

Viimasena teatas Keskerakonnast lahkumisest Jüri Ratas, kuid teiste seas on erakonnast mujale liikunud ka näiteks endised ministrid Tanel Kiik, Jaak Aab ja Taavi Aas. Kõik nad on erakonna uuele juhile Mihhail Kõlvartile ette heitnud kehva juhtimist ning ka partei suunitlust venekeelsele elanikkonnale.

Jüri Ratas ütles esmaspäeval peale erakonnast lahkumist, et inimesed on Keskerakonna vastu usu kaotanud ning olukord on katastroofiline. „Kui peale valimisi öeldi, et 16 liiget riigikogus on väga vähe, siis kuus on katastroofiline. Keskerakond ei suuda enam isegi riigikogu komisjone ära katta,“ rääkis Ratas.

Tanel Kiik teatas peale Keskerakonnast lahkumist, et variant oli jätkata erakonnasisese vägikaikaveoga, kuid tema otsustas, et targem annab järele. „Sada päeva on näidanud, et erakond ei ole ühtsena tööle hakanud,“ ütles Kiik.

Vaata Delfi TV videost, mida Keskerakonda jäänud poliitikud lahkunud liikmete otsustest arvasid.

Vaata ka täispikka intervjuud siit!