Stuudiosse oli püsti pandud omamoodi väike pood, kuid esialgu asusid sajad kaubad - täpsemalt 889 tükki iga tiimi kohta - suurtes poekärudes. Esmalt tuli võistlejatel teha plaan, kuidas tooted riiulitele paigutada. Kui see tehtud, pidid tiimide kaptenid - punastel Juljus, rohelistel Andri ning sinistel Rudolf - ruumist lahkuma. Teiste tiimiliikmete ülesandeks oli kaupade riiulitele paigutamine vastavalt tehtud plaanile. Seejärel kutsuti kaptenid taas stuudiosse ning neil tuli vastavalt etteantud poenimekirjale leida võimalikult kiirelt vastavad tooted, kuid esialgselt koostatud plaani nad enam kasutada ei saanud. Mitmetele valedele pakkumistele järgnes roheliste õige vastus ning kindel edasipääs järgmisesse saatesse.

Teise ülesandena tuli läbi viia kaupade inventuur ning leida tooted, mis riiulitelt puudu olid. See tekitas parajat segadust ning Selveri esindaja kommenteeris, et kaupu tõsteti inventuuri käigus liiga palju. Energiat aga noortel jätkus ning õige vastuse suutsid lõpuks esitada sinise tiimi liikmed.

Punane tiim sattus seega duelli ning kohtunike otsusega pidi sinna esimesena edasipääsu nimel võistlema minema Ants Erik. Tiimi kaptenina määras teises duellandiks Juljus aga iseenda.

Duellivoorus pidid Juljus ning Ants Erik kasutama vanakooli arvelauda ning arvutama nende ees olevate toodete kogusumma. Oluline oli tähele panna, et hinnad olid antud kilo- või liitrihinnana täiskogustele, kuid toodetel oli erinev kaal, seega tuli esmalt leida toote tegelik hind ning siis lõplik summa kokku arvutada. Just see tähelepanek vedas alt Juljust ning õige vastuse edastas Ants Erik. Juljusel tuli saatest lahkuda ning järgmisel nädalal tuleb punasel tiimil asuda võistlustulle kolmekesi.

Kohtunikena hindasid osalejate teadmisi ning tegutsemist saatejuht Aigar Vaigu, Combat Ready juhtimiskoolitaja Remo Ojaste ning Selveri äriarvestuse juht Kristjan Anderson.

„Rakett69“ teadussaate võitjat ootab Eesti Teadusagentuuri poolt 15 000 euro suurune teadusstipendium. Tüdrukute tehnoloogiaring HK Unicorn Squad on pannud välja rahalised auhinnad parimale tüdrukule ja silmapaistvaimale raketlasele, kes pälvivad mõlemad 6000 eurot. Ka sel hooajal tunnustab LHV Pank võitjat enim positiivselt mõjutanud õpetajat 5000 euroga.

Saatesarja kolm parimat saavad õppima asuda Tartu Ülikooli, Tallinna Tehnikaülikooli, Eesti Maaülikooli või Tallinna Ülikooli vabalt valitud erialale.

„Rakett69“ saatesari valmib Eesti originaalformaadi põhjal Eesti Teadusagentuuri ja Vesilinnu koostöös. Saatesarja kaasrahastab Eesti Teadusagentuur Euroopa Liidu toel läbi tegevuse „Teaduskommunikatsioon ja teaduse populariseerimine (TeaMe 3.0)“. Teadusvõistlus alustas ETV ekraanil esmakordselt 2011. aastal.

Saadet saab järele vaadata Jupiteri portaalist.