Politsei leidis Põhja-Iirimaal rabast inimjäänused, mis kuulusid muinasaegsele mehele, kes võis elada rohkem kui 2000 aastat tagasi. Politsei surnukehade leidmise meeskonna arheoloogiline üksus tuvastas säilmed pärast seda, kui politseile teatati luudest Londonderry maakonnas Bellaghy küla lähedal asuvas turbarabas, kirjutab Newsweek.

Esialgsel uurimisel ei tuvastanud politsei, kas säilmed olid iidsed. „Oleme alustanud jäänuste väljakaevamist ning läbi viinud põhjaliku ja professionaalse kohtuekspertiisi,“ ütles detektiivinspektor Nikki Deehan pressiteates.

Esialgu avastati väljakaevamiste käigus palju luufragmente, sealhulgas need, mis pärinevad vasaku jala säärest ja parema käest. Edasised uuringud paljastasid veel mitu samale isikule kuuluvat luud. Näiteks leiti vasaku käe ja vasaku reie luud, mis ulatusid maapinnast kõrgemale. Arheoloogid avastasid ka sõrmeluid ja roideid ning muid inimjäänuseid.

Põhja-Iirimaalt leitud noore mehe jäänused.

Kohtuantropoloogi tehtud lahkamine tegi kindlaks, et säilmed olid noore meesterahva omad ja ta oli surma hetkel 13–17-aastane.

Tema surma kohta on vähe teada, kuid erinevalt mõnest teisest soodest leitud iidsetest jäänustest oli luustik hästi säilinud, hõlmates isegi nahka, sõrmeküüsi, varbaküüsi ja võib-olla ka neerusid.