Punane tiim

Ants Erik Nõmper (20) õpib Tallinna Reaalkooli 12. klassis. Noormees tegeleb aktiivselt ettevõtlusega. Tema õpilasfirma PELA sai möödunud aasta Eesti Parimal Õpilasfirma võistlusel 3. koha. Hetkel toodab ta lauamängu „Mida MEEMI?!“. Lisaks on ta käinud suvepraktikatel Eesti Energias ja SEBs ning veetnud aasta vahetusõpilasena Saksamaal. Oma huvideks nimetab ta ettevõtlust, robootikat ja inseneeriat.

Jaagup Jagomägi (20) õpib Tartu Ülikooli 1. kursusel arvutitehnikat. Teda paelub ehitamine ja tehnoloogia. Nii on ta ehitanud valmis oma toa kui ka arendanud nutikat ukselinki, mis takistab viiruste levikut. Viimane projekt tõi ka 3. koha Eesti Parima õpilasfirma võistluselt (2021) ning võidu ettevõtlusprogrammist Prototron Junior. Noormehe hobideks on slackline, kitarr, tehnoloogia, arvutimängud ja bouldering.

Kai Urb (16) õpib Lihula Gümnaasiumi 10. klassis. Kai on silma paistnud ettevõtliku noorena. Nii tegutseb ta igapäevaselt Kaitseliidu kodutütarde organisatsioonis ning valiti möödunud aastal oma koduringkonnas parimaks kodutütreks. Tema vanem õde Lii võistles 11. hooajal samuti just punaste tiimis. Kai hobideks on kunst, klaver, 3D graafika ja käsitöö.

Juljus Putrinš (17) õpib Vanalinna Hariduskolleegiumi 11. klassis. Juljust huvitab inseneeria ja programmeerimine. Koos koolikaaslastega on ta ehitanud elektriauto, millega käidi möödunud aastal võistlemas Londonis Greenpower sarjas. Talle meeldib kriitilistes olukordades ja viimastes hetkedes probleeme lahendada. Noormehe hobideks on jooksmine, programmeerimine ja inseneeria.

Roheline tiim

Andri Türkson (17) õpib Miina Härma Gümnaasiumi 11. klassis. Andrit paelub tehnoloogia ja mehhatroonika. Nii tegeleb ta 3D printimisega, arduinode ja elektroonikaga. Oma projektide käigus on ta valmis ehitanud linnulauluga äratuslambi, segavaid tegureid eemaldava motivatsioonikasti ning 3D prinditud puldiauto. Lisaks tegeleb Andri lühifilmide ja videote valmistamisega, mängib jalgpalli ning on edukalt esinenud füüsikaolümpiaadidel. Tema hobideks on mehhatroonika, filmindus ja jalgpall.

Violeta Jürgens (17) õpib Hugo Treffneri Gümnaasiumi 11. klassis. Violeta on edukalt osalenud bioloogia-, füüsika- ja astronoomiaolümpiaadidel. Nii pälvis ta möödunud aastal Euroopa eksperimentaalteaduste olümpiaadil kaks kuldmedalit. Lisaks on ta saanud äramärkimise rahvusvahelisel astronoomia ja astrofüüsika olümpiaadil ning edukaid sooritusi on ta teinud vabariiklikel bioloogia ainevõistlustel. Vabal ajal tegeleb Violeta ka bouldering-iga ning mängib klaverit. Oma hobideks nimetabki ta boulderingi, muusikat, astronoomiat, bioloogiat ja füüsikat.

Oskar Pukk (18) õpib Tallinna Reaalkooli 12. klassis. Oskar tegeleb aktiivselt võistlusväitlusega ning juhib oma kooli ajalehe toimetust. Ta on esindanud Eestit mõttespordis nii Euroopa meistrivõistlustel kui MMil. Lisaks sellele tegeleb ta programmeerimise ja robootikaga. Tema hobideks on väitlus, meedia, matkamine ja mõttemängud.

Mihkel Rannut (17) õpib Tallinna Reaalkooli 11. klassis. Mihkel on osalenud edukalt rahvusvahelistel olümpiaadidel esindades Eesti koondist nii füüsikas kui ka astronoomias ja astrofüüsikas. Kõrgetele kohtadel on ta jõudnud ka kohalikel ainevõistlustel. Noormehe hobideks on suusatamine ja kokandus.

Sinine tiim

Aaron Unt (17) õpib Pärnu Koidula Gümnaasiumi 11. klassis. Aaron tegeleb aktiivselt nii muusika, programmeerimise, füüsika kui ka väitlusega. Vabal ajal annab ta matemaatika eratunde ning tegeleb ettevõtte loomisega, mille eesmärk on aidata 9. klassi õpilastel lõpueksam edukalt sooritada. Ta on võitnud nii TalTechi majandusvõistluse kui ka piirkondliku füüsikaolümpiaadi. Oma hobideks peab ta programmeerimist, muusikat ja väitlust.

Anette Kipso (19) õpib Gustav Adolfi Gümnaasiumi 12. klassis. Anette on tugevalt pühendunud keemiale. Suur osa tema vabast ajast möödub kas siis keemiaülesannete lahendamisega või laboris katsete väljanuputamisega. Neiu õpetab oma kooli huviringides keemiat ka teistele. Tema pingutused on kandnud vilja kõrgete kohtadega keemiaolümpiaadidel. Tulevikus soovib ta tegutseda ka õpetajana. Lisaks keemiale on tema hobideks ka meditsiin ja võitluskunstid.

Rudolf Kivi (17) õpib Nõo Reaalgümnaasiumi 11. klassis. Rudolf on tohutult elavaloomuline noor. Pea terve tema elu on seotud olnud Lottemaaga, kus ta on üles kasvanud ning nüüd juba mitmendat aastat näitlejana töötab. Lisaks esinemisoskustele on ta silma paistnud aineolümpiaadidel ning jõudnud vabariiklikesse voorudesse nii füüsikas, keemias kui ka matemaatikas. Oma hobidena nimetab ka lisaks nendele õppeainetele ka sporti, IT-d ja teatrit.

Mari Ann Marran (18) õpib Tallinna Prantsuse Lütseumi 11. klassis. Lisaks õpingutele tegeleb Mari Ann aktiivselt rahvatantsuga. Lisaks sellele juhib ta oma kooli meediatoimetuses sotsiaalmeediat ning töötab Lottemaal näitlejana. Talle meeldib ka jooksmine, küpsetamine ja meedia.

Võistlus jätkub 27. jaanuaril kell 19.30 Eesti Televisioonis.

„Rakett69“ teadussaate võitjat ootab Eesti Teadusagentuuri poolt 15 000 euro suurune teadusstipendium. Tüdrukute tehnoloogiaring HK Unicorn Squad on pannud välja rahalised auhinnad parimale tüdrukule ja silmapaistvaimale raketlasele, kes pälvivad mõlemad 6000 eurot. Ka sel hooajal tunnustab LHV Pank võitjat enim positiivselt mõjutanud õpetajat 5000 euroga.

Saatesarja kolm parimat saavad õppima asuda Tartu Ülikooli, Tallinna Tehnikaülikooli, Eesti Maaülikooli või Tallinna Ülikooli vabalt valitud erialale.

„Rakett69“ saatesari valmib Eesti originaalformaadi põhjal Eesti Teadusagentuuri ja Vesilinnu koostöös. Saatesarja kaasrahastab Eesti Teadusagentuur Euroopa Liidu toel läbi tegevuse „Teaduskommunikatsioon ja teaduse populariseerimine (TeaMe 3.0)“. Teadusvõistlus alustas ETV ekraanil esmakordselt 2011. aastal.