Esimese ülesandena tuli saatesse pürgijatel erinevaid vahendeid kasutades leida, milline kolmest korvpallirõngast on õigel kõrgusel. Selleks oli kasutada mall, nurgik, nöör, laser ja mitmed muud vahendid. Ülesannet hinnanud korvpallur Kristjan Kanguri vise andis võistlejale teada, kas pakutud vastus läks täppi (korv tabas) või mitte (pall läks mööda). Teises punktis ootas võistlejaid jalgrattur Tanel Kangert ning noored pidid ütlema, millise kiirusega liigub jalgratas. Antud oli graafik, mis näitas jalgratta pöörlemissagedust ja kiirust, vahenditena kasutamiseks mõõdulint ning stopper. Esmalt tuli leida jalgratta läbimõõt ning siis märgata rattal olnud sedelit 5 Hz ehk mõista, et ratas teeb 5 pööret sekundis. Nende andmetega sai graafikust leida õige kiiruse.

Kolmanda ülesande juures tuli vooluringi korrektselt ühendades panna tööle äsja Eesti meistritiitli pälvinud vehkleja Katrina Lehise epee. Antud oli ka vajalik skeem, kuid nii mõnelgi võistlejal jäi märkamata, kuhu juhtmed epees tuleks ühendada. Siiski said paljud noored epee toimima ning selle torkel lamp süttis nagu vaja.

Viimases punktis läks ralliks, sest autorallisõitja Martin Järveoja palus võistlejatel lähtuvalt rajast leida selle läbimiseks õige legend. Tavavaatajale üsna hiina keelt meenutavad sümbolid ja lühendid ajasid mitmeid noori segadusse, kuid õige vastus õnnestus neist nii mitmelgi kindlaks teha.

Finišis ootas teadustaibusid möödunud hooajal silmapaistvaima raketlase tiitli pälvinud Smaragda Luchia Sarana, kes värskeid muljeid ja emotsioone uuris. Ülesannete lahendamist jälgisid ja kommenteerisid saatejuht Aigar Vaigu ning Eesti Rahvusringhäälingu spordikommentaator Alvar Tiisler.

Saate lõpus selgusid nii parima ajaga või žürii otsusega põhivõistlusele pääsenud noored, kes juba 27. jaanuaril jätkavad lendu teadusvõistlusel punases, sinises või rohelises tiimis.

„Rakett69“ teadussaate võitjat ootab Eesti Teadusagentuuri poolt 15 000 euro suurune teadusstipendium. Tüdrukute tehnoloogiaring HK Unicorn Squad on pannud välja rahalised auhinnad parimale tüdrukule ja silmapaistvaimale raketlasele, kes pälvivad mõlemad 6000 eurot. Ka sel hooajal tunnustab LHV Pank võitjat enim positiivselt mõjutanud õpetajat 5000 euroga.

Saatesarja kolm parimat saavad õppima asuda Tartu Ülikooli, Tallinna Tehnikaülikooli, Eesti Maaülikooli või Tallinna Ülikooli vabalt valitud erialale.

„Rakett69“ saatesari valmib Eesti originaalformaadi põhjal Eesti Teadusagentuuri ja Vesilinnu koostöös. Saatesarja kaasrahastab Eesti Teadusagentuur Euroopa Liidu toel läbi tegevuse „Teaduskommunikatsioon ja teaduse populariseerimine (TeaMe 3.0)“. Teadusvõistlus alustas ETV ekraanil esmakordselt 2011. aastal.