„Saatesarjal on 13 aastaga tekkinud väga palju fänne, keda ikka üllatada proovime - möödunud aastal toimus suurejooneline fännipäev ning ka äärmiselt menukaks kujunenud fännisärgi konkurss,“ sõnab „Rakett69“ produtsent Kalev Smidt. „Sel hooajal viime aga teadusteatri salvestuse läbi suurejoonelisemalt kui kunagi varem - huvilised on oodatud Rakett69 Teadusstuudiod keskusesse, et kihvte ja harivaid etendusi kohapeal enne tele-eetrit nautida.“

Smidti kinnitusel saavad salvestusel osalejad erilise kogemuse osaliseks. „Televõtetel jääb palju toimetamist kaamerate taha ning eetrisse jõuavad vaid valitud hetked,“ lisab produtsent. „Võttepaigal kõike oma silmaga näha, nii osalejate kui ka saatemeeskonnaga kohtuda ning muidugi inspireerivaid teadusteatri etendusi uudistada on saatesarja austajatele loodetavasti unustamatu elamus.“

„Rakett69“ teadusteatri telesalvestus toimub 28. jaanuaril kell 14-17 Rakett69 Teadusstuudiod keskuses (Valukoja 12, Tallinn). Piiratud arvul pileteid on saadaval Piletitasku veebilehel.

„Rakett69“ teadussaate võitjat ootab Eesti Teadusagentuuri poolt 15 000 euro suurune teadusstipendium. Tüdrukute tehnoloogiaring HK Unicorn Squad on pannud välja rahalised auhinnad parimale tüdrukule ja silmapaistvaimale raketlasele, kes pälvivad mõlemad 6000 eurot. Ka sel hooajal tunnustab LHV Pank võitjat enim positiivselt mõjutanud õpetajat 5000 euroga.

Saatesarja kolm parimat saavad õppima asuda Tartu Ülikooli, Tallinna Tehnikaülikooli, Eesti Maaülikooli või Tallinna Ülikooli vabalt valitud erialale.

„Rakett69“ saatesari valmib Eesti originaalformaadi põhjal Eesti Teadusagentuuri ja Vesilinnu koostöös. Saatesarja kaasrahastab Eesti Teadusagentuur Euroopa Liidu toel läbi tegevuse „Teaduskommunikatsioon ja teaduse populariseerimine (TeaMe 3.0)“. Teadusvõistlus alustas ETV ekraanil esmakordselt 2011. aastal.