Edusammud tehisintellekti arendamisel toovad akutehnoloogia vallas kaasa pöörde, muutes need keskkonnasõbralikumaks ja tõhusamaks. Seda arvamust avaldavad Microsoft Corporationi spetsialistid, kes tegelevad tehisintellekti arendamisega, kirjutab Independent.

Märgitakse, et ettevõte analüüsis tehisintellekti abil enam kui 32 miljonit ainet, mis võiksid olla uue põlvkonna akude aluseks. Lõpuks leiti väidetavalt mitu tuhat sobivat materjali. Nende testimist jätkatakse.

Väidetavalt vajab nendest materjalidest valmistatud aku 70% vähem liitiumi, mis on kallis ja keskkonnale väga ebasõbralik metall. Microsoft märgib, et ennekõike on see suur edasiminek just tehisintellekti jaoks, mis on ülilühikese ajaga näidanud oma sobivust teaduslikeks ja tehnilisteks läbimurdeks.

Eelmisel aastal andis Microsoft välja uue programmi Azure Quantum Elements, mis on loodud spetsiaalselt tehisintellekti rakendamiseks teaduslike avastuste jaoks. Seda kasutavad juba ravimifirmad uute ainete testimiseks.

Microsoft teatas, et keskendus oma uurimistöös akudele, kuna neid on tänapäevases igapäevaelus väga vaja. Lisaks on see oluline paljulubavate tehnoloogiate, nagu juhita sõidukite jne arendamiseks.

Tööd kirjeldav teadusartikkel „Arvutusliku avastamise kiirendamine tehisintellekti ja pilvepõhise kõrgjõudlusega andmetöötlusega: suuremahulisest sõelumisest kuni eksperimentaalse kinnituseni“ avaldati saidil arXiv.