Apple hakkas USAs taas Apple Watch Series 9 ja Ultra 2 kelli poodides müüma 27. detsembril ja veebipoodides 28. detsembril.

USA rahvusvaheline kaubanduskomisjon kehtestas keelu pärast seda, kui leidis, et Apple on rikkunud meditsiiniseadmete tootja Masimo patente seoses Series 9 ja Ultra 2 seadmetes sisalduva vere hapnikusisalduse määramise funktsiooniga.

Apple võttis mõlemad mudelid eelmisel nädalal riiulitelt ja oma veebisaidilt maha, enne kui keeld ametlikult 26. detsembril algas.

Apple kaebab keelu edasi ja on teinud patendiprobleemide vältimiseks kellade kohta muudatusettepanekuid. Kellade müüki lubati ajutiselt jätkata, kuni USA tolli- ja piirivalveamet teeb 12. jaanuaril otsuse kavandatud muudatuste kohta.

„Apple’i meeskonnad on töötanud väsimatult mitmeid aastaid, et arendada tehnoloogiat, mis annab kasutajatele võimaluse kasutada valdkonna juhtivaid tervise-, tervise- ja ohutusfunktsioone, ning meil on hea meel, et USA föderaalse ringkonna apellatsioonikohus on peatanud väljajätmise korralduse, kuni kaalub meie taotlust peatada korraldus kuni meie täieliku kaebuse esitamiseni,“ ütles Rothberg e-kirjaga saadetud avalduses.

Kolmandate osapoolte jaemüüjatel lubati keelu kehtivuse ajal jätkata oma Apple Watch’i varude müüki, kuigi impordikeeld oleks lõpuks takistanud neil uute seadmete soetamist.