Oleksandr Kovalenko kommenteeris telekanali TV 24 eetris Venemaa öist raketilööki Ukrainale, muuhulgas nimetas ta ebatõenäoliseks versiooni, nagu oleks venelaste raketilöök tulnud vastusena suure dessantlaeva Novotšerkask uputamisele ja nelja Vene sõjalennuki hävitamisele.

Intervjuu kulges ilma viperusteta kuni saatejuht küsib eksperdilt: „Kuidas kommenteerite informatsiooni, et meie omad lasksid Kurski oblasti kohal Bayraktariga alla venelaste Tu-22M?“

Intervjueeritav satub selle küsimuse peale silmnähtavalt segadusse ja sõnab, et ei saa küsimusest hästi aru. Kui ajakirjanik küsimust kordab, siis selgitab Kovalenko ajakirjanikule, et tal pole selle intsidendi kohta informatsiooni ja ta hästi ei usu, et Bayraktar suudaks alla tulistada strateegilist pommitajat Tu-22M.

Vaata intervjuud täispikkuses (alates 1:23:40) SIIT.

Bayraktar TB2 on võrdlemisi lihtne ja odav ründedroon, mis lendab kuni 9 km kõrgusel ja, mille maksimaalne kiirus on 222 km/h. Tu-22M on Nõukogude/Vene strateegiline pommituslennuk, mis on relvastuses 1972. aastast. Selle lennuki kiirus on üle 2 000 km/h ja selle lennulagi on 13 km. Nõukogude ajal baseerusid sellised lennukid Tartus Raadi lennuväljal.

Jaga
Kommentaarid