Teadlased avastasid Kagu-Aasias viis uut pehme karvaga siililiiki. Kaks avastatud liiki on teaduse jaoks täiesti uued, samas kui kolm teist on „tõstetud“ eraldi liikideks, kuna varem loeti neid mõne teise teadaoleva liigi alamliigiks.

Teadlased analüüsisid nende DNAd, et kinnitada nende kuulumist eraldi liikidesse. Samuti viidi läbi üksikasjalikud vaatlused. Uurimistöö käigus analüüsiti nii välitöödel kui ka muuseumikogudest võetud proove. Kui varem oli teada, et eksisteerib vaid kaks pehme karvaga siililiiki, siis ajakirjas Zoological Journal of the Linnean Society avaldatud uurimus viib selle arvu seitsmeni. Teadlaste selgituse kohaselt on neid loomakesi omavahel raske eristada, kuna nad on kõik öise eluviisiga ja väga ettevaatlikud.

Pehmekarvalised siilid on siillaste sugukonda kuuluvad väikesed imetajad, kellel on pikad teravatipulised ninad ja okaste asemel karvad. Nende välimust võib võrrelda hiire ja lühikese sabaga karihiirte ristandiga. Nad söövad nii putukaid ja muid selgrootuid kui ka puuvilju.

Üks uusi liike, millel olid eriti pikad kihvad, sai nimeks H. macarong vietnamikeelse sõna „vampiir“ järgi (Ma cà rnng). Loomakesel on tumepruun karv ning ta on umbes 14 cm pikkune.