Eelmisel nädalal juhtus see lausa kaks korda.

See pole aga haruldane juhtum - War Thunderi mängijad on juba tuntud selle poolest, et postitavad sõjalisi dokumente, et võita argumendis teiste mängijate vastu või vaidlustada mängu arendaja Gaijin Entertainmenti nende sõidukite realistlikkuse üle.

11. detsembril postitas Cyber Daily andmetel üks kasutaja Norinco VT-4 tanki manuaali. 12. detsembril postitas Task and Purpose teatel üks kasutaja M2A2 Bradley jalaväe lahingumasinate käsiraamatu.

War Thunderi moderaatorid eemaldasid kiiresti dokumente sisaldavad vestluslõngad. Kummadki dokumendid polnud klassifitseeritud, kuid sisaldasid tundlikku teavet. Lisaks sellele on M2A2 Bradley käsiraamat ekspordikontrolli all.

Gaijin Entertainmenti asutaja Anton Judintsev kommenteeris M2A2 dokumentide kohta, et nad panustasid omalt poolt sellesse, et leket piirata. Tanki manuaal aga oli juba enne War Thunderi foorumitesse postitamist mitmetele teistele platvormidele üles laaditud. „Me ei saa midagi teha selle osas, mis toimub teistel platvormidel,“ lisas Judintsev.

Nende juhtumitega jõudis sellel aastal War Thudnerisse postitatud sõjaliste dokumentide arv üheksani. Esimene leke oli 16. jaanuaril, kui dokumente postitati samuti kaks korda ühel nädalal.

Videomänguplatvormidel pole sellised juhtumid samuti haruldased. Selle aasta suurim juhtum leidis aset aprillis, kui internetis lekkisid kümned Pentagoni dokumendid, milles oli luureandmeid nii Ukraina sõja kui Iisraeli mässu ja paljude teiste konfliktide kohta. Siis avaldati dokumendid esimest korda mängurite sõnumsideplatvormil Discord.