Kolmapäeval uuendas Twitch oma sisu eeskirju, lubades kindlat sorti seksuaalset sisu. Nüüd võttis platvorm selle osa eeskirjadest tagasi.

Twitch on otseülekande platvorm, mis kuulub Amazoni tütarettevõttele Twitch Interactive. Keskkonnas tehakse enamasti otseülekandeid ehk striime videomängude mängimisest ja elektroonilise spordi võistlustest. Neid saab vaadata reaalajas ja järelvaatamisega.

„Alates tänasest võtame tagasi kunstilise alastuse muudatused,“ seisis värskenduses. „Edaspidi ei ole tõelise või fiktiivse alastioleku kujutamine Twitchis lubatud, olenemata meediumist.“ Täiskasvanud kategooria mänge see muudatus ei mõjuta ja nende suhtes kohaldatakse uut poliitikat.

Kolmapäeval kehtestatud seksuaalse sisu poliitika järgi oleks hakatud lubama mitmet sorti sisu, mille hulka kuulusid animeeritud või teadlikult esile tõstetud rinnad, tuharad või suguelunditepiirkond, kehakiri nendel piirkondadel ja erootilised tantsud, mis hõlmavad riietie eemaldamist, näiteks striptiisid.

Selliseid videoid võis üles laadida, kui nende juures oli asjakohane märge.

See ei avanud aga ust seksimängudele, seksuaalsele vägivallale või pornole. Twitch väitis, et need on täielikult keelatud. Kasutajad ei näinud ka koduleheküljel seksuaalset sisu.

Twitchi kodulehele ei ilmunud soovitustena mis tahes striim, millel on märgistus, mis viitab narkootikumidele, joobele või liigsele tubakatarbimisele; vägivaldsetele ja graafilistele kujutistele; hasartmängudele ja/või seksuaalsetele teemadele.

Kuid kasutajad said otsida märgistatud sisu või leida selle otse looja kanalilt. Eile võttis Twitch need muudatused tagasi.

„Suur osa loodud sisust on tekitanud muret kogukonnas,“ seisis avalduses. „Pärast järelemõtlemist oleme otsustanud, et läksime selle muudatusega liiga kaugele. Alastuse digitaalsed kujutised kujutavad ainulaadset väljakutset - tehisintellekti saab kasutada realistlike piltide loomiseks ning digitaalset kunsti ja fotograafiat võib olla raske eristada.“

Tehisintellekti (AI) välja toomine avalduses on ilmselt seotud murega, et artistid ja striimerid saaks luua AI abil deepfake ehk süvavõltsingu pilte ja videoid, mida esitletaks tõelisena.

Twitchi kunstnike arvates olid eelmised seksuaalse sisu poliitikad liigselt karistavad. Samas tundus, et pärast kolmpäevast uuendust kuritarvitasid paljud uusi võimalusi, kirjeldas The Verge.