2023. aastal valisid maailma nais-autoajakirjanikud kastikate kategooria võitjaks Ford Rangeri – kostis hääli, et auhind peaks tegelikult minema F-150-le, kuid et sellele juurdepääs on osal kontinentidest seni keeruline, pandi pikap keset küla ja anti auhind Rangerile, mis kahtlemata on imetore ja igapidi naistele sobiv sõiduk.

F-150 tänavusse WWCOTY shortlisti ei jõudnud, kuid loodame, et järgmised põlvkonnad seda teevad – kui laialijagamise edendamine käib sama entukalt nagu praegu (mis koht see Eesti muidu on!?), pole ehk kaugel aeg kui ka Vietnamis ja Vanuatul ametlikult ikoonile oma häält anda saab. Seda hirmu, et naised F-150 maha magaksid, ei ole kohe kindlasti, vastupidi: kui tahtmist on ja rahakott riigiisade ruineerimisele vastu peab, on see kõikide maasturilaadsete toodete kõrval tõsiseltvõetav valik.

F-150, mis Info Auto esindustes müügile tuleb, vahendab Maarjamaale Euroopa ühe suurema automüügifirma Hedin Mobility Groupi allettevõte Hedin US Motors. Eesti on Euroopas kolmas turg, kus F-150 müügile tuleb, enne meid alustati tegevust Rootsis ja Saksamaal. Ametlikult võibki F-150 Euroopa-müügi alguseks lugeda 2023. aastat. Uskumatuna tunduv lugu!

Lisaks autodele tarnib Hedin US Motors kõiki lisaseadmeid ja varuosi: see muudab F-150 ostmise muretuks, teades, et alati saab kohapealt kellasid ja vilesid juurde võtta ning hooldusest nõu küsida.

Enne kui USA-s ehitatud sõiduk saab Eesti teedel sõitma hakata, peab Transpordiamet andma heakskiidu ehk pikapi homologiseerima.

Euroopa Ford F-150-d homologeeritakse kohe pärast nende mahalaadmist Euroopa pinnal Bremerhavenis Saksamaal.

Spetsialiseeritud töökojas tehakse sõidukil mitmeid kohandusi eelkõige valgustuses ja elektrijuhtmestikus, kuid ka tarkvaras, navigatsiooniseadmetes ning info- ja meelelahutussüsteemis. Tehtud muutused pannakse dokumentatsiooni kirja ja lähevad esindustesse, kus on teenindusele heaks teejuhiks auto hooldamisel.

Miks on F-150 nii eriline!?

F-150 pikap on USA kastikate sünonüüm, ja seda juba aastakümneid. Miks see nii on, kes seda enam täpselt öelda oskab. Kui filmis on vaja ägedat kastikat, valitakse suure tõenäosusega F-150. Kui kaunis naine soovib rõhutada oma sõltumatust ja ise hakkamasaamist, valib ta kas Subaru… või F-150. Kui ämeerika onkel sõidab pruudile rantšosse külla, teeb ta seda F-150 roolis.

Praktilise pilguga vaadates on F-150 kaks, ja võimalik et rohkemgi ühes: maksad 93 000 midagi raha ja sul on olemas nii sõiduauto, veoauto, hobiauto, edevuse etalon kui ka suurepärane matkaauto. F-150 jaksab sabas tarida kolm ja pool tonni, mis tähendab, et väiksem suvila õigesse kohta lohistada on kukepiss.

Kui juba Ranger Raptor paneb naised meelalt mööda auto armatuuri siuglema, siis F-150 Raptori puhul oleks mõnigi kontsakandja nõus oma boo-hoo Kalamaja ühetoalise vahetama alumiiniumsulamist kerega vabaduse vastu: pmslt kelle see asi on, kus sa sel ööl magad!? Magad seal, kus tähed on kirkamad ja õhk värskem.

Esimesed Eesti turule jõudvad F-150 mudelid on XLT 5.0L V8 EcoBoost, Lariat 5.0L V8 EcoBoost, Limited 3.5 l PowerBoost Hybrid ja Raptor 3.5 l High-Output VG.

Vaata rohkem pilte ja videot tasuta portaalis Accelerista.com nendel sõnadel klikkides.