Seni on kasutajad, kes vajasid tekstifailis tähemärkide märkide kiiret ülelugemist, olnud sunnitud kasutama kolmanda osapoole alternatiive, nagu Notepad2 või Notepad++ või koguni Wordi.

Alates Notepadi versioonist 11.2311.29.0, mis jõuab täna testijateni (Canary ja Dev Channelsi Windows Insidersid), andis Microsoft lõpuks järele ja lisas Notepadi olekuribale märgiloenduri.

„Kui tekst on valitud, näitab olekuriba tähemärkide arvu nii valitud teksti kui ka kogu dokumendi jaoks,“ ütles Microsoft. „Kui teksti pole valitud, kuvatakse kogu dokumendi tähemärkide arv, mis tagab, et teil on alati selge ülevaade oma dokumendi pikkusest.“

Lisaks on File Exploreri kontekstimenüüsse kirje „Redigeeri Notepadiga“, mis võimaldab mis tahes faili kiiresti avada ja redigeerida Notepadi tekstiredaktoriga.

Uuendatud tekstiredaktor sisaldab ka tumedat teemat ja mitmetasandilist tagasivõtmist. Selle aasta alguses värskendati Notepadi ka vahekaartide toega ja mõningate täiustustega salvestamata failide haldamiseks, näiteks sisseehitatud salvestamata muudatuste indikaator.