„Lubati vastasele see paus, mille ajal tal oleks võimalik rahulikult ehitada ja mineerida,“ selgitas Raag Delfi militaarpodcasti üheksandas osas.

Ilmar Raag on tuntud esseist, filmistsenarist ja -režissöör, kes oli osa ühest viimastest kutsetest Nõukogude Armeesse, teenides seal aastail 1987–1989. Arvanud, et seal ta kaitseväekogemus lõppes, nägi ta üks öö unes, et Tallinna pommitatakse. Sealt sai alguse soov olla valmis kaitsta Eestit ja teekond reservi ja Kaitseliitu. Aastatel 2017-201 oli Raag juba Kaitseliidu Toompea malevkonna pealik.

Suuresti tänu prantsuse keele oskusele ilmnes Raagile mitu võimalust teenida välismaal, osaledes tõlgina kaitseväe missioonidel ÜRO rahuvalve vägede koosseisus Kesk-Aafrika Vabariigis (2014) ja Malis (2016, 2021-2022).

Delfi videopodcast „Eriväelase jutud“ avab Eesti vabaduse eest vajadusel elu hinnaga seisjaid teisiti, kui oleme meedias tavaliselt harjunud. Aastaid kaitseväes erioperatsioonide väejuhatuses töötanud, ka mitmetel välismissioonidel osalenud tänane konsultatsiooniettevõtte Combat Ready asutaja ja juht Remo Ojaste vestleb „Eriväelase juttudes“ inimestega, kelle töö, süda ja kutsumus on otseselt või kaudselt seotud lahinguväljaga. Küsib küsimusi, peab dialoogi ja jõuab teemadeni, milleni jõuab vaid sõjaväelane sõjaväelasega rääkides.

Logi sisse ja/või hakka Delfi Kogupaketi tellijaks, et vaadata täispikka saadet või kuulata seda podcast’ina!