Seda funktsiooni kirjeldati kui täiendavat viisi kaitsta neid vestlusi ja teha nende leidmine raskemaks, kui keegi proovib seadmesse ligi pääseda või kui kellelegi enda telefon anda.

Salakood lisandub vestluse luku funktsioonile, millest WhatsApp mais teatas, mis liigutab vestlused eraldi kausta, mida vaid parooli või biomeetriaga avada saab.

Kindlatele vestlustele luku lisamine on erinev, kui lihtsalt telefoni lukustamine, kuna see lisab täiendava turvalisuskihi, märkis WhatsApp.

Kasutajatel on võimalus ka varjata lukustatud vestluste kausta vestlusloendist, nii et neid saab avada vaid siis, kui otsinguribale oma salajane kood sisestada.

WhatsApp tutvustas hiljuti teist turvalisusmeedet, mis kaitseb kasutajate IP aadresse. Kõnede tegemisel peidetakse IP aadress nende serverite läbi saatmise.

Uudis, millest teatas esimesena prantsuse uudistekanal Le Point, tsiteeris levitatud dokumenti, milles väideti: „need digitaalsed vahendid ei ole vabad turvaaukudest ja seetõttu ei taga nende kaudu jagatud vestluste ja teabe turvalisust“.

Vastusena ütles sõnumirakenduse Signali president Meredith Whittaker: „see väide ei ole tõenditega tagatud ja on ohtlikult eksitav, eriti kui see pärineb valitsuselt.“ WhatsAppi juht Will Cathcart nõustus, öeldes, et „oleme samal arvamusel“.