Alustame Eesti aasta autost, mida korraldatakse juba 24ndat korda. Külas on ajakirja Tehnikamaailm peatoimetaja Tõnu Ojala, kes algusest peale võistluse korraldamisega tegelenud.

Käime üle ka põnevat statistikat - mis mark on kõige rohkem võitnud? Milline kõige rohkem finaali saanud? Kui suured käärid tavaliselt võitja ja teiste vahel on? Mis kasu sellistest „iludusvõistlustest“ on? Ja kas Eesti turul on ruumi kahele sellisele valimisele - on ju meil juba teist aastat nüüd ka paralleelselt toimumas Eesti autogala.

Lisaks on autogalal ka muud kategooriad nagu sportauto, aasta autotegu, projektiauto jne. Käime üle kõik kategooriad ja arutame nende olulisuse üle. Kui Eesti aasta auto selgub 13. jaanuaril, siis autogala toimub juba käesoleva nädala reedel, 1. detsembril.

Vaatame üle ka Läti ja Euroopa aasta auto finalistid. Kui palju me teistest valiku mõttes erineme?

Nädala proovisõiduauto on Renault Clio E-Tech. Stuudios on autoajakirjanikud Veli V. Rajasaar ja Indrek Jakobson. Saadet saab kuulata allolevas pleieris. Külasta ka saate Facebooki- ja Instagrami-lehte, kust saad jooksvat infot automaailma kohta ning näha proovisõiduautodega seonduvat. Head kuulamist!

1x
00:00