Üks Microsofti asutajatest, miljardär Bill Gates usub, et tänu tehisintellekti arengule jõuab inimkond kolmepäevase töönädalani. Tõsi, osa töötajaid tuleb ümber õpetada.

Ühel päeval saabub aeg, mil inimesed ei pea nii palju tööd tegema, sest masinad toodavad kogu toidu ja kõik muu, vastas miljardär podcastis „What Now?“ esitatud küsimusele, kas tehisintellekti areng ähvardab töökohtade kadumisega.

Kui jõuame ühiskonda, kus inimesed peavad töötama vaid kolm päeva nädalas, on see hea, lisas Gates.

Gates märkis varem oma blogis, et tehisintellekti mõju ei ole nii dramaatiline kui tööstusrevolutsiooni ajal, kuid kindlasti sama suur kui see oli arvutite tulekul. Sellega seoses tuleb osa töötajaid ümber õpetada ning seda peaksid tegema nii valitsus kui ka ettevõtted.

Gates juhtis tähelepanu ka tehisintellektiga kaasnevatele riskidele, sealhulgas desinformatsioonile ja võltsingutele, turvaohtudele, muutustele tööturul ja mõjule haridusele.

Tehisintellekti tulevik pole nii tume, kui mõned arvavad, ja mitte nii roosiline, nagu arvavad teised, riskid on reaalsed, kuid neid saab maandada, lisas Gates.

Tähelepanuväärne on, et ka JPMorgani juht Jamie Dimon on ennustanud üleminekut kolmepäevasele töönädalale, mis tuleneb tehisintellekti kasutusele võtust.