„Altmani lahkumine järgneb juhatuse hindamisprotsessile, mille käigus jõuti järeldusele, et ta ei olnud juhatusega suheldes järjekindlalt aus, mis takistas juhatuse võimet täita oma kohustusi,“ ütles ettevõte oma blogipostituses. „Juhatus ei usalda enam tema võimet jätkata OpenAI juhtimist.“

Firma tehnoloogiajuht Mira Murati on ajutise tegevjuhina ametisse astunud, samal ajal kui firma otsib püsivat tegevjuhi järeltulijat.

Firma teatas otsusest eile. OpenAI töötajad said eri allikate andmetel uudisest teada samal ajal, kui see info avalikuks tehti.

Seni on Altman olnud suuresti OpenAI esindaja. Alles eelmisel nädalal esines Altman ettevõtte DevDay konverentsil, kus teatas uutest suurtest uuendustest, et konkureerida teiste suurte tehnoloogiaettevõtetega, nagu Microsoft ja Google.

Microsoft, mis on OpenAI-sse investeerinud miljardeid, jätkab firmaga koostööd. „Meil on pikaajaline partnerlus OpenAI-ga ja Microsoft on endiselt pühendunud nende meeskonnale, sest toome selle järgmise ajastu tehisintellekti meie klientideni,“ seisab Microsofti pressiesindaja Frank Shaw’ saadetud avalduses.

Sam Altman on OpenAI kaasasutaja ja töötas algusajal Elon Muski kõrval. Musk lahkus firmast 2018. aastal, on nüüd X-i (endine Twitter) tegevjuht ja teatas samuti enda tehisintellekti loomisest.

OpenAI teatas ühtlasi, et kaasasutaja Greg Brockman astub juhatuse esimehe kohalt tagasi, aga jääb firmasse tööle.

OpenAI on tehisintellekti uurimise ja arendamise ettevõte. See on loodud 2015. aastal ja selle väärtuseks hinnati sel aastal 29 miljardit dollarit.