Poolas leidsid arheoloogid „vampiiri“ haua. 6-7-aastane laps oli maetud näoga allapoole ning ühe jalaga aheldatud maa külge, vahendab Sky News. Teadlaste sõnul pärinevad leitud matused 17. sajandist, mil kummitusi ja muid üleloomulikke olendeid peeti sama tõelisteks kui elavaid inimesi.

Märgitakse, et säilmed avastati Pieni külast. Teadlased oletavad, et laps aheldati hauda üleloomulike uskumuste tõttu vampiiride olemasollu. Avastus tehti samast kohast, kust aasta tagasi leiti naise säilmed, kellele oli sirp kõri peale pandud ja samuti üks jalg aheldatud. „Terav metallist tera oli asetatud nii, et ta ei saaks surnust tagasi tulla,“ kirjutab Sky News.

Pieni naisvampiiri säilmed

Keskaegsete matuste uurija, Toruni Koperniku ülikooli professor Dariusz Polinski oletab, et kalmistu ise oli mõeldud tõrjutud inimestele, keda kardeti pärast surma ja võib-olla ka nende elu ajal. Polinski sõnul kahtlustati neid kontaktides kurjade vaimudega.

Pieni kalmistult leitud säilmed

Laps maeti näoga allapoole, et väike vampiir hauast välja ei tuleks ja elavaid ei ründaks. Seetõttu pandi ta surnukeha ahelatesse.

Polinski sõnul avati mõni aeg pärast matmist haud uuesti ja eemaldati osa luudest, taaskord selleks, et vältida tema ülestõusmist. Teadlase sõnul oli ka suur hulk matuseid, millest leiti kive, mis pidid kaitsma surnute eest. Kive asetati „ohtlike“ surnute keha erinevatesse kohtadesse: küünarnukile, kaelale jms.