„Kui televiisoreid toodetakse Samsungi Slovakkia tehastes mitukümmend tuhat tükki päevas, siis The Wall All-in-One 146-tolliseid 4K resolutsiooniga ekraane vaid kolm eksemplari,“ märkis Samsung Eesti võtmekliendihaldur Ergo Vahtras.

The Walli eluiga on 150 000 tundi, mis ööpäevaringselt sisselülitatult on 17 aastat. Ekraan põhineb microLED-tehnoloogial, pikslite vahe on 0,84 millimeetrit.

Mis puutub PoCos avatud näitusesse, siis seelle asutaja Linnar Viigi sõnul on see omataoline esimene näitus maailmas, kui muuseumisse tuuakse täielikult tehisintellektiga loodud kunst.

„Spetsiaalselt PoCo jaoks loodud näitus kajastab tehisintellekti tulekut kui kõigi aegade murrangulisemat hetke kunsti ja loovuse ajaloos. Kunst on see valdkond ja formaat, mis aitab paremini mõista tehistaibu võimete piire ja näha, kus temast on kõige rohkem abi,“ ütles Viik. „Soome muuseumipartnerid müüvad meie näitusele tuure ning ka Saksa kunstikriitikute delegatsioon käis näitusega juba tutvumas.“

Kokku loob näituse jaoks teoseid ligi 15 kunstnikku, kellest mitmed on maailmas tuntud, teiste seas Milo Poelma, Frank Manzano, Niceaunties ja Roope Rainisto. Näitus „Unelus masinatega“ on avatud alates 26. oktoobrist Tallinnas popkunstimuuseumis PoCo (Rotermanni 2). Näituse sisu vahetub iga nädal.