Juba ligi 50 aastat korraldatud üritus on ka Eesti vanaautode ja uunikmootorrataste omanike seas väga tuntud ja naljalt ei taha keegi sealt kõrvale jääda.

Eesti vanamootorrattaklubi Unic-Moto korraldab aastaid laadale ühiskülastuse suure bussiga, mis mahutab hulgaliselt roosteseid juppe, tööriistu ja muid harrastajatele vajalikke asju. Nädalasele bussireisile kogunevad nii Unic-Moto liikmed kui ka nende pere, sõbrad ja tuttavad, et üheskoos mõttekaaslastega nautida oma hobi ja väisata ikoonilist sündmust. Maimarkti lähistel asuvad ka Sinsheimi ja Speyeri tehnikamuuseum, kus huvilised soovi korral käia saavad.

Laadast endast: see kestab reedest pühapäevani ning kuna müügipinna pikkus on 26 kilomeetrit, siis tundub harilikult kolmanda päeva lõpuks, et platsi läbimiseks, kauba vaatamiseks, ostlemiseks ja suhtlemiseks jääb aega puudugi! Veteramal osaleb igal aastal keskmiselt 4000 kauplejat ja umbkaudu 50 000 külastajat, kellest valdav osa on klassikaliste sõidukite omanikud või restaureerijad.

Müügil on kõike vanatehnikaga seotut alates komplektsetest ja vähem komplektsetest klassikalistest mootorratastest ja autodest ning nende varuosadest ja lõpetades tolleaegsete sõidurõivaste, aksessuaaride, garaaživarustuse, tööriistade ja tehnikakirjandusega. Kõik selleks, et hoida au sees sisepõlemismootorite ajalugu.

Veterama laat 2023
Veterama laat 2023
Veterama laat 2023
Veterama laat 2023

Vaata suurt galeriid tasuta portaalis Accelerista.com nendel sõnadel klikkides.