Hiljuti Münchenis 2023. aasta IAA Mobility raames esimest korda rahvale näidatud mudel peaks Eesti edasimüüjateni jõudma 2024. aasta I kvartalis.

Välimusest

Mudeli välimust võiks võtta kokku sõnadega lihtne, puhas ja hoogne, seda kõike rõhutab uus helehall värvitoon. Loomulikult on säilinud Opelile omane kerge vagu kapotil, kerged küljekaared annavad autole sportlikkust ja sihvakust ning auto tagaosas on veelgi enesekindlamalt ja selgemalt välja toodud nii tootja logo kui mudeli nimi „CORSA“:

Opel Corsa Electric

Uuele tasemele on viidud auto esituled – need on nüüd 14 LED-elemendiga maatriksid (enne oli elemente 8), mis lõikavad väga täpselt välja vastutulijate kontuurid, et neid mitte pimestada. Autol on all väikesed 16-tollised „Diamond Cut“ valuveljed.

Ring ümber auto:

Auto mõõdud: pikkus 4040, laius 1765 (kokkuklapitud peeglitega), kõrgus 1435. Teljevahe on 2545 mm. Auto pöörderaadiuseks on 10,74 meetrit. Tühimass on kõigest 1544 kg.

Ehk et välismõõtmetelt on tegemist isegi igas mõtted veidi väiksema autoga kui sama kategoora konkurent Renault Clio. Tuleb aga öelda, et Corsa disan muudab selle auto visuaalselt mõnevõrra suuremakski.

Opel Corsa Electric

Mootor

Mudelil on 156 hj (long range versioon) või 136hj (tavaversioon) mootor (M3 sünkroonmootor). Liitiumioonaku mahutavuseks on 51 kWh (tavaversioonil 50 kWH) ning auto kompaktsust arvestades annab see maksimaalseks sõiduulatuseks korralikud 405 km (long range) või 357 km (tavaversioon).

M3 mootoriskeem näeb välja selline:

Opel Corsa Electric mootor

Energiatarbimiseks teeb see 14,2 (longrange) kuni 15,7 kWh/100 km. Akut saab laadida kuni 100 kW kiirlaadijaga. Aku on varustatud glükoolveel põhineva jahutussüsteemiga. Aku massiks on 340-345 kg ja sellele antakse tootjalt 8-aastane või 160000-kilomeetrine garantii.

Opel Corsa Electric

Tippkiirus on autol piiratud näiduni 150 km/h, seega autobahni vasakuse reas võib kohati keeruliseks minna. Kiirendus 0-100 km on 8,1 sekundit, mis on elektriautode maailmas selline kergel rahulik näitaja. Pöördemomendi näiduks on 260nm.

Sõidurežiime on autol kolm: Eco, Normal ja Sport. Sportrežiim muudab gaasipedaali märgatavalt reageerivamaks ja tagab väledama sõidudünaamika. Erinevused numbriliselt:

Opel Corsa Electric režiimid

Sisemus

Opel andis ka teada, et auto multimeediasüsteem on üles ehitatud Qualcomm Snapdragon Cockpit Platformile. Selle väljenduseks on 10 tolline multimeediaekraan, mis ei ole mitte lihtsalt suunatud kergelt juhi poole vaid on ka kergelt suunaga üles kallutatud.

Opel Corsa Electric

Kõik kaasaegsed juhiabisüsteemid on autol olemas, sh adaptiivne püsikiirusehoida (stop&co funktsiooniga), kokkupõrkehoiatus koos automaatse hädapidurduse ja jalakäijatuvastusega, sõiduraja hoidmise abi ja panoraam-tahavaatekaamera. Juhtmevaba saab ühenda nii Apple CarPlayd kui Android Autot sisaldavaid mobiile.

Meeldis väga see, et kõikvõimalikud juhtnupud on roolile paigutatud viisil, et intuitiivselt on neid väga kerge leida ja kasutada. Ka roolisoojenduse nupp on toodud kohe pöidlavajutuse kaugusele roolile.

Auto pagasiruum on auto kompaktsust arvestades õnnestunud teha isegi üllatavalt sügav ja on mahuga 267-1042 liitrit (seljatugede allaklappides):

Opel Corsa Electric

Auto istmed on naha ja tekstiili segu ning neisse mahtus kenasti istuma ka minusugune pikem mees. Kui ma enda järgi sätitud juhiistme taha proovisin istuda, siis läks juba pisut keerulisemaks oma jalgade äramahutamisega. Auto laes leiame ka mitteavatava panoraamakna.

Opel Corsa Electric

Mis elektriautode puhul oluline: jah, sellel autol on olemas soojuspump.

Kokkuvõttes kena, värske, kaasaegseid tehnoloogiaid täis ja ökonoomne linnaauto.

Opel demonstreerib oma peakontoris ka värskelt valminud ideeautot, see näeb välja järgmine:

Ajakirjaniku sõidukulu Rüsselsheimi kattis Opel

Jaga
Kommentaarid