Esmaspäeval, 23. oktoobril sulgeb Telia 3G võrgu Jõgevamaal ja Järvamaal ning teisipäeval, 24. oktoobril lülitatakse 3G välja Viljandimaal.

Telia tehnoloogiajuhi Andre Visse sõnul langeb neis piirkondades edaspidi põhirõhk uuemate 4G ja 5G tehnoloogiate kasutamisele. Nende kõrval jääb toimima ka Telia 2G võrk, kuhu lisatakse kõneside tarbeks mahte juurde.

Varem on Telia oma 3G võrgu sulgenud Läänemaal (märtsis), Rapla- ja Pärnumaal (aprillis), Harjumaal (mais) ja Tallinnas (septembris), Hiiumaal, Saaremaal, Ida-Virumaal ning Lääne-Virumaal (oktoobri alguses).

Mobiilse andmeside kasutamiseks vajavad kliendid neis piirkonades VoLTE toega telefone, millega saab helistada 4G võrgus. Telefonid, mis suudavad töötada nii 2G kui 3G võrgus, jätkavad peale 3G võrgu sulgemist tööd Telia 2G võrgus. See tähendab, et nende telefonidega saab endiselt nii helistada, sõnumeid saata kui ka kõnesid vastu võtta.

Mobiilse interneti kasutamisega on olukord keerulisem, kuna 2G võrk ei võimalda pakkuda ligilähedaseltki selliseid andmeside kiirusi kui näiteks 3G.

Telia informeerib kõiki kliente, keda 3G võrgu sulgemine otseselt puudutab, personaalselt.